İnsan sağlığına ve güzelliğine yönelik bitkisel ürünleriyle bilenen Biota Laboratuvarları’nın gıda takviyesi markası Nutraxin, Yeditepe Üniversitesi işbirliği ile hekim ve eczacılara yönelik fitoterapi sertifika programı düzenliyor. Sertifika programında Türkiye’nin önde gelen profesör ve fitoterapi uzmanları bitki tıbbı konusunda eğitim verecek. Birçok hekim ve eczacının bitkisel ürünler ile ilgili bilgilendirileceği bu sertifika programı ile yanlış bitki kullanımlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Nutraxin’in Yeditepe Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen sertifika programında Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada’nın yanı sıra, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kırmızıpekmez ve Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ekrem Sezik tarafından katılımcılara fitoterapi alanında eğitim verilecek.
Hekimler ve eczacılar için ayrı olarak düzenlenen sertifika programında fitoterapide temel kavramlar, dünyada ve Türkiye’de fitoterapi uygulamaları, çeşitli hastalıklar üzerinde kullanılan bitkiler gibi konuları uzman kişilerden dinleme şansı bulan katılımcılar, 3 ayın sonunda sertifikalarını almaya hak kazanacak. Biota Laboratuvarları Nutraxin markası, Yeditepe Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen bu sertifika programı ile daha çok hekim ve eczacıyı fitoterapi konusunda bilgilendirerek, bitkilerin doğru kullanımı ile ilgili bilinçlendirmeyi hedefliyor.
Ben Mahmudov Fuad-Azerbaycan.Bakuda yaşayıram. Baku dövlet Univeristesini biyoloji fakultesini 1982 yılında bitirdim. 1995 yılında Baku dövlet tıbb akademiyasının terkibinde olan 1 yıllık fitoterapi kursunu bitirdim ve uluslararası statusla diploma ve sertifika aldım. 22 yıldır fitoterapi üzere çalışıram.2009-cu yilin mayisinda Azerbeycandan ilk olarak ben Avropa Tabii Elmler (Bilim) Akademiya-sina (baş ofisi Almaniyanin Hannover sheherinde yerleşir) uye secildim. 6 ay sonra Avrupa Akademiyası tarafından boyuk alman doktoru Rudolf Virhoff madalyasile mükafatlandırıldım. 2010 yılında “Derman bitkilerinin (Şifalı bitkilerin) müasir tebabetde rolu” adlı kitabım çıkdı. Kitabda 408 çeşit şifalı bitkilerin ümumi ve botanik tesviri, onların kimyavi terkibleri, rengli şekilleri, hankı hastalıklarda kullanılmaları, kullanılma usulları ve s. melumatlar verilmişdir. Bir kader sonra Avropa Tabii Elmler Akademiyasinin Azerbeycan filialının yaradilmasi iznini aldim ve şu anda 15-e kader üyemiz var. Davamlı olarak Azerbaycanda çıkan dergi ve qazetelerde (“Tıbbı haberler”, “Sağlam hayat”, “Herba Flora” ve s.) mekalelerim çıkıyor. Çıkan mekale sayı 70-80 ve daha fazladır.
Əger beni davet ederseniz,yani ögretmen kibi gelip çalışmağa çok memnun olardım.
Önceden teşekkür ederim.