Türk Telekom’un çalışanlarına yönelik hayata geçirdiği “Sigara Bıraktırma Poliklinikleri”ne başvuranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Çalışanlarına sigarayı bırakma konusunda destek vermek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen proje, Kanser Haftası kapsamındaki etkinliklere örnek teşkil etti. “Sigara Bıraktırma Poliklinikleri”ne şu ana kadar toplam başvuru sayısı 4 bin’e ulaşırken; sigarayı bırakan çalışan sayısı 1.300’ü buldu.
Türk Telekom’un çalışanlarına “Sigara Bıraktırma Poliklinikleri” projesi, Kanser Haftası kapsamında toplumu bilinçlendirmeye yönelik yapılan etkinliklerde önemli bir rol oynadı. Yürütülen bilinçlendirme ve destek çalışmalarının önemine inanan Türk Telekom, kendi bünyesinde yürüttüğü bu proje ile çalışanlarını ve ailelerini kanser riskine karşı koruyarak onlar için daha sağlıklı bir gelecek hedefliyor.
Dünyada öncü proje
Polikliniklerden Türkiye çapındaki tüm Türk Telekom çalışanları ve aile bireyleri yararlanabiliyor. Proje, hizmet sunulan çalışan kitlesinin büyüklüğü nedeniyle dünyada ve Türkiye’de öncüler arasında yer alıyor.
Sigarayı bırakma konusunda polikliniklerden destek almak isteyen Türk Telekom çalışanları, iç portal üzerinden bulundukları ili belirtip başvuru yaparak randevu alabiliyor. Başvuruda bulunanlara “Nikotin Bağımlılık Testi” uygulanıyor. Bu testle kişinin nikotin bağımlılık derecesi belirleniyor. Ayrıca akciğer filmi, solunum fonksiyonları ile çeşitli kan testleri ile nikotinin çalışanların hayatında yol açtığı zarar ölçümlenebiliyor. Bütün bu testler ve tetkikler yapıldıktan sonra, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Tütün Kontrolü ve Sigara Bırakma Tedavileri” e-kursu ve sınıf eğitimine katılan hekimler, bu çalışan için en uygun yönteme karar veriyor ve bu sayede tedavi başlıyor. Tedavilerin ücretsiz olarak yapıldığı projede, sigarayı bırakmayı başaran çalışanlar ise ödüllendiriliyor.