Türkiye’nin en prestijli iş ödüllerinden biri olan Türkiye Altın Marka Ödülleri’nin bu yılki kazananları açıklandı. Onkoloji, hematoloji, immünoloji, metabolizma gibi nadir hastalıklar başta olmak üzere göz, çocuk sağlığı ve medikal estetik alanlarında sunduğu ilaç ve ilaç dışı inovatif çözümlerle sağlık alanının öncü şirketi TRPharm, Türkiye Altın Marka Ödülleri’nde “Sağlık Çözümleri” sektöründe “En İyi Pazarlama Projesi” kategorisinde, “Yapay Zeka Destekli Sağlık Bilinçlendirme Simülasyon Projesi” ile altın ödüle layık görüldü.
TRPharm’ın sadece sağlık sorunlarına çözüm sunmakla kalmayıp, herkesin daha sağlıklı bir yaşam sürmesine katkıda bulunduğunun altını çizen TRPharm Genel Müdürü İsmet İnce ‘’Bize bu değerli ödülü kazandıran “Yapay Zeka Destekli Sağlık Bilinçlendirme Simülasyon Projesi” de bunun bir kanıtı… Aynı zamanda inovasyon ve teknolojiyle sınırları zorlamanın, insan hayatında gerçek bir fark yaratabileceğine olan inancımızın da bir yansıması… Projemizle meme kanseri, nadir hastalıklar ve destek tedavi grubunda olan anne sütü arttırıcı ürünler kullananların tedavi boyunca yaşadıkları zorlukları hekimlere yapay zeka destekli görseller aracılığı ile resmederek; farkındalığını artırmayı, semptomların doğru tedavi ile nasıl azaldığını ve yaşam kalitesindeki artışı göstermeyi hedefliyoruz. Bu ödül sadece TRPharm’ın değil, aynı zamanda Türkiye’nin sağlık sektöründeki potansiyelini ve yeteneklerini de temsil ediyor. Ülkemizin sağlık teknolojisi alanındaki bu tür inovasyonlara daha fazla yatırım yapması gerektiğine olan inancımızı bir kez daha dile getiriyorum” dedi.
TRPharm’a ödül getiren “Yapay Zeka Destekli Sağlık Bilinçlendirme Simülasyon Projesi” meme kanseri, nadir hastalıklar ve destek tedavilerine yönelik hedef kitlede farkındalığı artırmayı hedefliyor. Doğru tedavi ile semptomların nasıl azaldığını ve yaşam kalitesindeki iyileşmeleri göstermek adına yapay zeka destekli bir simülasyon sunan proje, TRPharm’ın onkoloji-hematoloji, nadir hastalıklar ve destek tedavileri gruplarındaki vizyonunu da yansıtıyor. Bu grupları tek bir çatı altında birleştirme vizyonu, projede sanal bir apartmanda kendini gösteriyor. Bu inovatif yaklaşım, farklı sağlık koşullarıyla mücadele eden bireylerin destek bulabileceği bir aile ortamı yaratmayı da amaçlıyor.