Bu dönüşümle birlikte; hastanede kadın hastalıkları ve doğum acil servisinin yanı sıra, çocuk hastalıkları acil servisi de 24 saat hizmet vermeye başladı. Ayrıca çocuk kardiolojisi (kalp hastalıkları) alanında da yeni doğan takipleri ve poliklinik hizmetleri verilmeye başlandı.
Türkiye’nin en eski hastanelerinden Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Zeytinburnu’nda yapılan yeni binasına taşındı. Kadın hastalıkları ve doğum alanında 38 hekimin görev yapacağı hastanede, 24 çocuk hekimi de hastalara hizmet verecek.
Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1555 yılında yaptırılan, Süleymaniye Külliyesi içinde yer alan ve Türkiye’nin en eski hastanelerinden biri olan Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Zeytinburnu Kazlıçeşme’de yapılan yeni binasına taşındı. Süleymaniye semtinde bulunan eski binasının 2009 yılında Kültür Bakanlığı’na devredilmesinin ardından Zeytinburnu’ndaki Semiha Şakir ek binasında hizmet veren hastane, Telsiz Mahallesi Balıklı Kazlıçeşme Yolu üzerinde yapılan yeni binasında hizmet verecek. 2006 yılında yapılan yenileme çalışmalarının ardından hizmete açılan Semiha Şakir binasında hastanenin ek hizmet binası olarak faaliyetine devam ediyor.
Yatak Kapasitesi 120’ye Yükseldi
Yeni binanın geçen ay hizmete girmesi ile hastanenin 74 olan yatak kapasitesi 120’ye yükseldi. Hastanede 29 poliklinik odasında günde ortalama bin hastaya hizmet veriliyor. Yeni bina İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 10 milyon TL maliyetle yaptırıldı. Hastanenin tüm odaları tek ya da iki kişilik olarak planlandı. Ayrıca 3 adet süit oda da hastaların hizmetine sunuldu.
2013 yılına kadar kadın doğum hastanesi olarak hizmet veren Süleymaniye Doğumevi, Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürüldü. 13 uzman hekim 11 asistan hekim olmak üzere 24 çocuk hekiminin görev yaptığı hastanede 19 çocuk, 6 çocuk acil ve 22 yeni doğan yoğun bakım yatağı bulunuyor. Bu dönüşümle birlikte; hastanede kadın hastalıkları ve doğum acil servisinin yanı sıra, çocuk hastalıkları acil servisi de 24 saat hizmet vermeye başladı. Ayrıca çocuk kardiolojisi (kalp hastalıkları) alanında da yeni doğan takipleri ve poliklinik hizmetleri verilmeye başlandı.
38 Hekim, Kadın Hastalara Hizmet Verecek
Kadın hastalıkları ve doğum kliniğinde de 15 uzman hekim, 23 asistan hekim olmak üzere 38 kadın-doğum hekimi görev yapıyor. Kadın doğum alanında 60 servis yatağı, 6 kadın doğum acil, 4 erişkin yoğun bakım yatağı ile hizmet veriliyor.
Kadın doğum ve çocuk hastalıkları alanında tüm genel takip ve tedavilerin yapıldığı hastanede özellikli poliklinik ve hizmet birimleri dikkat çekiyor. İstanbul Avrupa yakasının kamuya ait tek tüp bebek merkezi, tüp bebek polikliniği, yüksek riskli gebelik poliklinikleri, prematüre polikliniği gibi özellikli alanlarda da hizmet veriliyor.
Yeni Proje ve Yatırımlar Devam Ediyor
Yeni binanın hizmet girmesi ile birlikte kullanım alanı genişleyen hastanede, önümüzdeki dönemde yeni hizmet birimleri faaliyete başlayacak. 2014 yılı içinde yeni doğan yoğun bakım yatak kapasitesinin 40’a çıkarılması, genetik tanı laboratuvarı, ROP (prematüre retinopatisi) tanı ve tedavi merkezi ve yeni doğan bebeklerde göz tarama merkezi, çocuk yoğun bakım ünitesi kurulması ve anne otelciği hizmetine başlanılması için çalışmalar sürüyor.