Siemens Sağlık, alanında dünyadaki en önemli etkinliklerden biri olarak kabul edilen RSNA’da yenilikçi çözümler sunan ürünlerini ilk kez tanıttı. Görüntüleme alanında dört farklı ürünle RSNA’da büyük ilgi gören Siemens Sağlık, tanı ve tedavi alanında hekimlerin daha doğru ve daha hızlı karar verebilmeleri için önemli yenilikler sunuyor.
Dual Source ile bilgisayarlı tomogrofide yeni sayfa
Siemens, yıllardır geliştirmeye devam ettiği Dual Source teknolojisiyle bilgisayarlı tomogrofi alanında yaşanan zorlukları en aza indirgiyor. Yeni teknoloji, hastanın kalp atım hızını yapay olarak düşürmeye gerek kalmadan, atan kalbin ve koroner damarların tanısal görüntüleri üretilebiliyor. Artık normal ritminde atan bir kalp, geleneksel X-ray görüntü ile kıyaslanabilir bir radyasyon dozuyla, bir saniyeden çok daha kısa sürelerde taranabiliyor. Dual Source bilgisayarlı tomografi; kiloları, yaşları ve genel sağlık durumları ne olursa olsun tüm hastalar için medikal görüntüleme alanında bir devrim niteliği taşıyor.
syngo.plaza’nın kullanıcı dostu yeni versiyonu VB20
Siemens Sağlık imzalı syngo.plaza’nın yeni VB20 versiyonu, kurum genelinde esneklik için okuma-raporlama, görüntüleme ve arşivleme modülleri sunuyor. syngo.plaza versiyon VB20’nin yeni kullanıcı ara yüzü, tanımlayıcı unsurları en temel forma indirgeyerek; daha rahat kullanılan butonlar ve navigasyon araçları sunarak kolay okuma sağlıyor. Optimize edilmiş renkler kullanıcıların ilgili görüntü bilgilerine odaklanmasına yardımcı oluyor. syngo.plaza, 3 boyutlu görüntülerin gündelik rutin okumasını sağlamanın yanı sıra, syngo.plaza 3D+1 ile Autoviews ve Anatomic Range Presets ayarlarını da sunuyor. Bu ayarlar, Siemens Sağlık’ın insan anatomisini otomatik işaretleme ve ayrıştırma (Alpha) özelliği kapsamında bulunuyor.
Beyin MR’ı görüntülemede verimlilik artıyor
Beyin taramaları, toplam MRG tetkiklerinin yüzde 20-25’ini oluşturuyor ve artan tetkik talebine cevap verebilmek için için tetkiklerin hızlanması gerekiyor. Yeni bir uygulama olan Simultaneous Multi-Slice, görüntü kesitlerini sırayla değil, eş zamanlı olarak edinmek ve böylece 2 boyutlu görüntüleme sürelerini 8 kata kadar kısaltmak için inovatif bir teknik kullanıyor. Gelişmiş beyin tetkikleri artık tarama, klinik rutine uyumlu sürelere inecek şekilde kısaltılabiliyor. Bu gelişmiş teknikler, daha uzun tarama sürelerine sınırlı tolerans gösterebilecek hastalara uygulanabiliyor. Simultaneous Multi-Slice özellikle beyin cerrahisinde, cerrahi haritalama aracılığıyla fayda sağlayarak cerrahi sonrası olası defisitleri azaltmaya yardımcı olabiliyor ve ameliyathane kaynaklarının kullanımında verimliliği artırıyor. MR alanında Siemens Sağlık tarafından sunulan başka bir teknoloji de ABD’deki Massachusetts General Hospital Radyoloji Bölümü ve Athinoula A. Martinos Center ile birlikte geliştirilen GOBrain isimli yeni uygulama oldu. Uygulama klinik olarak doğrulanmış beyin tetkiklerini sadece beş dakikada gerçekleştiriyor. Siemens’in yüksek kanal yoğunluklu coil’leri ve özgün MRG tarama yazılımı DotGO ile de desteklenen uygulamayla, temel klinik görüntü oryantasyonları ve kontrastları tek bir tuşla sağlanıyor. Hastalar açısından sonuçlar iyileştirilirken, tarama başına düşen maliyet de azaltılıyor. Daha kısa tarama süreleri, hastalar açısından daha iyi tolere ediliyor ve zaman alıcı ve maliyetli olabilen yeniden taramaları ve sedasyonu azaltmaya yardımcı olabiliyor.