Flat detektörlü, 25 kW kapasiteli Cios Alpha, %25 daha fazla görüntü kapsama alanına sahip.
Kuzey Amerika Radyoloji Derneği (RSNA) Bilim Kurulu’nun Chicago’da düzenlenen 98. Yıllık Toplantısında Siemens Sağlık Sektörü, ameliyathane (OR) için geleneksel C-kollarından daha güçlü ve daha geniş bir görüş alanına sahip yeni mobil C-kollu sistemini tanıtıyor. Kullanıcı dostu dokunmatik bir ekrana, benzersiz konum depolama özelliğine ve görüntü kalitesinde artış sağlayıcı özel bir soğutma sistemine sahip olan Cios Alpha, Siemens’in inovasyon gücü ve rekabetçiliğini ortaya koyuyor. Mobil C-kollu sistemlerinde kullanılan görüntü yoğunlaştırıcılar ve flat detektörler, görüntüyü döndürürken cerrahlara hep dairesel görüntü alanı sunduğu için önemli görsel veriler kaybolabiliyor. Ama yeni radyografik kolimatörleri (yönlendirici) sayesinde, flat panel detektörlü Cios Alpha, mevcut mobil C-kollarından %25 daha geniş bir görüş alanına sahip. Bu yeni sistemde cerrah, normalde kare olan görüntüyü döndürdüğünde, hastayı gereksiz radyasyona karşı koruyan yeni kolimatörler görüntünün dönüşünü otomatik olarak takip ederek monitörün maksimum görüş alanını göstermesine yardımcı oluyor.
Yüksek Çözünürlük ve Yüksek Kontrastlı Görüntü
25 kW çıkış gücüne sahip sistemin 30 x 30 cm’lik detektörü, yüksek çözünürlüklü ve yüksek kontrastlı görüntüler
sunuyor ve 1 mm’den küçük en ince yapıları dahi görüntüleyebiliyor. Bu, özellikle çoğu zaman küçük kateter ve araçların kullanıldığı minimum düzeyde girişimsel (invazif) cerrahi operasyonlarda son derece faydalı bir nitelik. Flat panel detektörünün kompakt tasarımı sayesinde Cios Alpha, doktorlara ve tıp personeline ek alan kazandırıyor ve geleneksel görüntü yoğunlaştırıcılara kıyasla hastalara erişimde kolaylık sağlıyor.
25 kW çıkış gücüyle Cios Alpha pazarda bulunan en güçlü mobil C-kollu sistem. Bu güç, özellikle yeterli kalitede görüntü elde etmek için daha fazla sistem gücü gerektiren obez hastaların görüntülenmesi sırasında faydalı oluyor. Cios Alpha’nın özel soğutma sistemi cihazın aşırı ısınmasını önleyerek uzun çalışma sürelerinde dahi yüksek görüntü kalitesi elde edilmesini sağlıyor. Aşırı ısınmış bir sistem otomatik olarak güç düzeyini azalttığı ve bu durum da görüntü kalitesini düşürdüğü için bu özellik hayati önem taşıyor. Aksi takdirde prosedürü tamamlayabilmek için C-kollu sistemin değiştirilmesi gerekiyor ve orijinal sistemin tekrar kullanılabilmesi için daha uzun soğutma süresine ihtiyaç duyuluyor.
Daha Fazla Güvenlik ve Rahatlık
Cios Alpha, cerrahlara ameliyat odasında daha fazla güvenlik ve rahatlık sunan yeni bir dokunmatik ekran arabirimine sahip. Sistem; C-kollu, monitör taşıyıcısı ve masa kenarındaki kontrol paneli üzerinde bulunan, birbiriyle
aynı üç dokunmatik ekranla kontrol edilebiliyor. Cerrah bu dokunmatik ekranları kullanarak müdahaleler sırasında istediği zaman sistem üzerinde tam kontrol sağlayabiliyor. Genelde monitör taşıyıcısında tam görüntüyü göremeyen ameliyat personeli, zumlama veya radyografik kolimatörlerin hazırlanması gibi görüntü üzerindeki oynamaları doğrudan yönetme imkanı veren dokunmatik ekranlara entegre edilmiş küçük ön izleme görüntülerini kullanıyor.
Bildiğim kadarıyla bu sistemden çok daha güçlü, 60-80kW gücünde jeneratörü bulunan bir sistem vardı. İtalyan menşeliydi sanırım ama emin değilim…