Servier’den Alzheimer hastalığının tedavisi için yeni bir adım Dünyanın önde gelen araştırmacı ilaç şirketi Servier, Alzheimer hastalığının tedavisinde Florey Nöroloji ve Akıl Sağlığı Enstitüsü ile işbirliğine gidiyor.
Avrupa ilaç sanayinin lider kuruluşu Servier, Alzheimer hastalığının tedavisinde dünyanın en büyük beyin araştırmaları merkezlerinden biri olan ve merkezi Avustralya’da bulunan Florey Institute of Neuroscience and Mental Health (Florey Nörolojı ve Akıl Sağlığı Enstitüsü) ile birlikte Alzheimer hastalığının tedavisine yönelik bir işbirliği anlaşması imzaladı. İşbirliğinin diğer ortakları arasında Florey Enstitüsü’nün partneri St. Vincent’s Institute of Medical Research (St. Vincent Medikal Araştırma Enstitüsü) ve Monash Üniversitesi de yer aldı. Söz konusu işbirliği , Alzheimer gibi nörodejeneratif bozukluklarda İnsülin-regüle aminopeptidazın (IRAP) rolü üzerinde yapılacak bilimsel çalışmaları kapsayacak.
IRAP nörodejeneratif bozuklukların terapötik tedavisi için yeni bir hedef olarak gösteriliyor. Söz konusu işbirliğinin öncelikle nörodejeneratif bozukluk modellerinde IRAP’ın terapötik potansiyelini anlamaya ve IRAP aktivitesini engellemeye aday yeni ilaçların tanımlanmasına odaklanacağı belirtiliyor.
Servier Ar-Ge Başkanı Emmanuel Canet, Servier’in nörodejeneratif ve psikiyatrik hastalıkların tedavisinde yeni tedavi edici ilaçların araştırma ve geliştirmesine odaklanacağını belirtti. Canet, Servier ve Florey’in ,Monash Üniversitesi ve St. Vincent Enstitüsü ile birlikte nörolojik ve psikiyatrik bozukluklarda ve ilaç keşfinde uzmanlıklarını bir araya getireceklerini açıkladı.
Servier Araştırma Enstitüsü Genel Müdürü Bernard Marchand ise Florey ve ortaklarının Alzheimer hastalığının patolojisinde IRAP’ın rolünü anlamak yönünde son derece önemli bir çalışma gerçekleştirdiğini ifade etti. Marchand, bu işbirliğinin amacının bu fikri doğrulamak ve IRAP üzerinden etki eden yeni tedavi edici ajan için platform oluşturmak olduğunu belirtti.