Ülkemiz yaşlılarına hizmet sunmak amacıyla Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Belçikalı Senior Assist, İstanbul Beylikdüzü’ndei ilk +60 Yaşamevi’ni hizmete açtı.
Belçika, Brezilya, Şili, Uruguay ve Türkiye başta olmak üzere dünya genelinde 3.300’ün üzerinde yatak kapasitesiyle 40 yaşamevi bulunan ve Avrupa’nın liderlerinden Senior Assist, yeni +60 Yaşamevi’ni İstanbul Beylikdüzü’nde hizmete açtı.
Beylikdüzü +60 Yaşamevi’nin açılış törenine; Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, Senior Assist Yeni Pazarlar Direktörü Luc Kluppels, Senior Assist Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bengi Tutak, Senior Assist Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kurtcebe, Senior Assist Türkiye ve Orta Doğu Bölge Müdürü Abdülkerim Deniz ve Senior Assist CEO’su Emrah Gültekin katıldı.
5 YILDA 5 BİN YATAK KAPASİTESİNE ULAŞMAYI HEDEFLİYOR
Etrafı; hastane, alışveriş merkezleri ve parklarla çevrili olan Beylikdüzü +60 Yaşamevi, 260 yatak kapasitesiyle, yaklaşık 11.000 m2 alanda sakinlerini ağırlamaya başladı. Modern hizmet vizyonuyla ileri yaşlardaki bireylerin bakımına yeni bir anlayış getiren Senior Assist’in; insani yönü güçlü, nitelikli ve kesintisiz hizmet sunduğu Beylikdüzü +60 Yaşamevi’nin resmi açılışında Abdülkerim Deniz, şöyle konuştu:
“Dünyada ve Türkiye’de demografik yaşlanma hızla ilerliyor. Bugün itibari ile dünya nüfusu 6 milyar 940 bin kişi. WHO verilerine göre 60 yaş üzeri nüfusun toplamı 650 milyon kişi. Bu sayının 2050 yılında 2 milyara ulaşması bekleniyor. Dünyada ve ülkemizde en hızlı büyüyen yaş grubu, bu yaş grubu. Türkiye’de 60 yaşın üzerinde 7,5 milyon kişi var. Bu sayının 2050 yılında 20 milyona yaklaşması bekleniyor. Bu gerçekten hareketle Senior Assist olarak, yaşlılarımızın yaşam kalitesi ve yaşama sevincini daha da artırabilmek için hizmete soktuğumuz +60 Yaşamevlerimize bugün bir yenisini daha ekliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 5 ülkede 3300’ün üzerinde yatak sayısı ile yaşlı bakım hizmeti veren Belçikalı Sağlık Yatırımcısı Senior Assist olarak yılda 1000, beş yılda 5000 yatak kapasitesi ön görüsüyle Türkiye’de hizmet veriyoruz.” Türkiye’deki ilk yaşamevini, 2012 yılının Mart ayında, yaş ortalaması en yüksek ikinci ilimiz olan Balıkesir – Güre’de açan Senior Assist, aradan 8 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, şimdi de İstanbul – Beylikdüzü’nde, 60 yaş üzerindeki bireylerin ikinci baharı yaşamalarına olanak veren yaşameviyle hizmet kapasitesini arttırdı.
“Rezidans kalitesinde hizmet veriyoruz” diyen Deniz, konuşmasına şöyle devam etti:“Otel standardındaki odalarımızda TV, çağırı butonu, şahsi banyo gibi her türlü konfor mevcut. Fizyoterapi merkezi, hobi atölyesi, okuma, oyun ve çalışma odası gibi bölümlerimizle, sosyal ve kişisel ihtiyaçların karşılanmasını amaçlarken, sakinlerimize halen hayatın merkezinde olduklarını da hissettiriyoruz. Online takip sistemi ile de bireylere verilen tüm hizmetleri kayıt altına alıyoruz. Bu sayede, bireyin izniyle, yakınları bulundukları yerden internet aracılığıyla Senior Assist’in sistemine giriş yaparak, yapılan tüm işlemleri görebiliyor.”
“EKONOMİYE VE TOPLUMA SÜREKLİ KATMA DEĞER SAĞLAMAK İSTİYORUZ”
Açılış töreninde konuşan Senior Assist Yeni Pazarlar Direktörü Luc Kluppels ise, Senior Assist’in Türkiye’de yatırım yapma kararını nasıl aldığına dair şu bilgileri verdi: “Senior Assist olarak Türkiye’ye yatırım yapma kararımızı, 10 aylık bir durum tespiti ve inceleme çalışması sonucunda verdik. Türkiye, bölgenin en dinamik ve en istikrarlı ülkesi olarak dikkat çekiyor. Toplumsal istatistikler, özellikle Türkiye’nin batısında ortalama yaşam süresinin uzayacağına ve yaşlı nüfusun artacağına işaret ediyor. Biz, bunu 60 yaş üzeri insanların yaşam standardını artırmak için bir fırsat olarak değerlendirebileceğimizi gördük.
Türkiye’nin tıpta ilerlemesiyle, insan ömrünün uzadığına dikkat çeken Kluppels, buna bağlı olarak yaşlı nüfusta da artış gözlendiğini belirtti. “Sanayileşme ve kentleşme sırasında büyük aileden çekirdek aileye geçiş, kırsal alanlardan kentsel alanlara göç, kadınların iş hayatına girişi, geleneksel kültürdeki ve değerlerdeki değişiklikler de yaşlıların aileleri içinde önceki dönemlerdeki, önemli rollerini kaybetmelerine yol açmıştır” diyen Kluppels, jenerasyonlar arasındaki farklılıklardan dolayı, yaşlıların bakımının bir sorun olarak görüldüğünü de sözlerine ekledi.
Açılış töreninde konuşan İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin de, yaşlılarımızın değerine dikkat çekerek, onların bakımlarına yönelik bu tür hizmetlerin artmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ise bölgelerinde böyle bir yaşamevinin hizmete girmiş olması nedeniyle büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Açılış töreni, konuşmaların ardından yapılan sürpriz etkinlikler, tesis gezisi ve +60 Yaşamevi sakinleriyle yapılan sohbetlerle son buldu.