Siemens Healthineers Türkiye’de her gün 200 bin kişinin hayatına dokunuyor!
Siemens, bu yıl Türkiye’deki 160. yılını kutluyor. Osmanlı İmparatorluğu’na 1. Dünya Savaşı sırasında temin edilen X-ray cihazlarından Cumhuriyet döneminde, 1924’te Vakıf Gureba Hastanesi’ne kurulan cihazlara ve bugün Türkiye’nin ilk PET-MR cihazının kurulumuna kadar her noktada Siemens Healthineers’ın imzası var. Görüntüleme alanında Türkiye’de 10 yılı aşkın süredir pazar lideri konumunda. Enerji ve kaynak-verimli teknolojilerde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens, yeniden yapılanma sürecinde sağlık hizmetlerini “Siemens Healthineers Türkiye” adı altında sürdürüyor. Hasta başı hizmetler, laboratuvar diagnostiği, diagnostik görüntüleme, ultrason ve ileri tedaviler alanlarında hizmet veren Siemens Healthineers Türkiye, servis hizmetlerinde de sektörde fark oluşturan çözümler sunuyor. Ar-Ge’ye de yılda 1 milyar Euro’dan fazla yatırım yapan Siemens Healthineers, global anlamda her yıl 1.474 buluşa imza atıyor. Yeniden yapılanmanın ve yenilenen markanın getirdiği taze ruhla Siemens Healthineers’in gelecek vizyonu hakkında bilgi veren Siemens Healthcare Sağlık AŞ. Genel Müdürü Şevket On “Siemens’te geçtiğimiz yıl yaşanan yeniden yapılanma sürecinde sağlık hizmetleri ayrı bir operasyon olarak faaliyet göstermeye başladı. Bu yeni yapının özellikle sağlık sektöründe çok önemli olan hız ve esneklik açısından çok olumlu bir gelişme olduğunu, Ar-Ge çalışmalarını ve verimliliği de olumlu etkilediğini düşünüyoruz. Siemens Healthineers, insan sağlığını iyileştirmeye yönelik inovasyonların adresi olarak dikkat çekiyor. Siemens Healthineers Türkiye olarak da daha yüksek kalite, daha düşük işletme maliyetleri ve daha etkin medikal çıktılar hedefiyle geliştirilen ürünlerimizle sadece Türkiye’de her gün 200 bin kişinin hayatını etkiliyoruz. Hedefimiz, 2023’te bu sayıyı 300 bine çıkarmak ” dedi.
Türkiye’de sağlık turizmi gelişiyor
Türkiye’de sağlık hizmetlerinin sunumunda 2000’li yılların başından beri dönüşüm yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı Şehir Hastaneleri projeleriyle, 36 şehir hastanesi kuruluyor. Türkiye, sunduğu sağlık hizmetleriyle de sağlık turizmi açısından önemli bir ülke haline geliyor. 2023 yılına kadar, sağlık çözümlerinden yararlanmak üzere 2 milyon turistin Türkiye’ye gelmesi hedefleniyor. Siemens Healthcare Sağlık AŞ. Genel Müdürü Şevket On, bu alanda en önemli gelişmelerden biri olarak PPP (kamu-özel sektör işbirliği) kapsamındaki Sağlık Bakanlığı Şehir Hastaneleri projelerini işaret ediyor. Siemens de bu projelerde hem sağlık çözümleriyle hem de finansman ve bina teknolojileri çözümleriyle rol alıyor.
Eğitime büyük destek
Sürdürülebilirliğin sadece çevresel değil, aynı zamanda toplumsal bir süreç olduğuna inanan Siemens Healthineers, eğitime de büyük önem veriyor ve Türkiye’de birçok üniversiteyle gerek sponsorluklar gerekse özel projeler aracılığıyla işbirliği yapıyor. Siemens Healthineers klinik anlamda da sağlık personelinin eğitimine katkıda bulunarak, bu alanda sektörde ilk ve tek akademi olan Siemens Sağlık Akademi hizmetini bünyesinde barındırıyor. Şirket ayrıca kanserde erken teşhisin önemi gibi farkındalık oluşturan sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkıyor. Siemens Healthineers Türkiye, Akademik Performansa göre Üniversitelerin Sıralaması (URAP) listesinde, Türkiye’de Tıp Fakültesi bulunan ilk 11 üniversitenin 5’i ile işbirliği projeleri yürütüyor.
Şehir Hastaneleri projeleri
Ülkemizde sağlık hizmetlerinde 2000’li yılların başından beri yaşanan dönüşümün en büyük göstergelerinden biri olan PPP (kamu-özel işbirliği) Siemens Healthineers ile Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Şehir Hastaneleri” projesi. Siemens de bu projelerde hem sağlık çözümleriyle hem de finansman ve bina teknolojileri çözümleriyle rol alıyor. Siemens Healthineers ise şehir hastanelerine sadece ürün temini değil, ekipman ve klinik operasyon desteği de sunuyor.
#Sağlıktainovasyonunyeniadı #Sağlıktainovayon #yeniadı #SiemensHealthineers #Siemens #Healthineers #Manşet