Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Batı Trakyalılar olarak anavatana bakışımız farklıdır. Bu farklılığımızı da her zaman güçlenerek devam ettirme arzumuz var” dedi.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu toplantının başında yaptığı konuşmada bu tip buluşmaları sağlık sektöründe de başlatmanın ayrı bir anlam taşıdığını belirtti. “Nezih ve güzel bir topluluk ile bir aradayız bu konuda ilk çalışmaları başlatan eski genel başkanımız Op.Dr.Erol Kaşifoğlu’dur. Kendisi burada bu anlamda özel bir teşekkürü hak ediyor” dedi. “Sağlık Bakanımız bir Batı Trakyalı ve üyemiz bugün sizi kendi alanınızda birinci derece muhatabınızla bir araya getirdik ve faydalı bir toplantı olacağını düşünüyoruz. Sayın bakanımızı da kürsüye alıp söyleşimize devam edeceğiz bu noktada bu toplantı vesilesiyle bize desteğini veren Dr.Hamdi Kocaahmet’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz ve derneğimiz adına plaketimizi takdim ediyoruz.” diyerek plaket takdim etti.
Bakan Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen “Batı Trakyalı Sağlık Çalışanları” ile kahvaltı programında yaptığı konuşmada geçmiş dönemlerde hangi coğrafyaya gidilirse gidilsin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin her zaman emniyet adresi olduğunun altını çizdi. Müezzinoğlu, “Batı Trakyalılar olarak anavatana bakışımız farklıdır. Bu farklılığımızı da her zaman güçlenerek devam ettirme arzumuz var” dedi.
“Meriç’i kaçarak geçtiğim güven”
Türkiye`ye Meriç’i kaçarak geçtiğini anlatan Müezzinoğlu, “Bir Batı Trakyalı olarak her zaman şu cümleyi ifade ederim. Sağlık Bakanı olarak dünyanın farklı yerlerine, ister Amerika, ister Yunanistan olsun. Cebimdeki diplomatik pasaportla o ülkelere giderken duyduğum huzur ve güven, ceketimi alıp da kaçarak Meriç’i geçtiğim güvenden daha güçlü değil. Yani o ceketi alıp da ‘Ben Anavatana gidiyorum. Türk milletinin bağrına gidiyorum’ derken güvenin derinliği, bugün cebimdeki diplomatik pasaportla duyamadığım kadar güçlü ve derin. Çünkü Türk milletinin bu anlamda sınırlar ötesindeki kardeşlerine bıraktığı emanettir” şeklinde konuştu.
“Balkanlar, Türkiye’nin Fantom ağrısıdır”
Bakan Müezzinoğlu, Balkanlar’da yaşanan sorunları Fantom ağrısı denilen ağrıya benzeterek sözlerini şöyle devam ettirdi:
“Burada meslektaşlarım var, sağlıkta Fantom Ağrısı diye bir ağrıdan bahsederiz. Fantom Ağrısı bir insanın bir organını, bir uzvunu kaybettiğinde kaybettiği organının sancısını çekmektir. Yani sağ kolunu kaybetmiştir bilir ki sağ kolu yok ve ya sağ ayağı yok. Ama sağ ayağındaki dizinin ağrısıyla sancı çeker doktor doktor gezer, olmayan dizini gösterir. Buna tıpta Fantom Ağrısı diyoruz. O uzvu bugün fiilen olmasa bile o uzvunun varlığını asla unutmamıştır, unutmayacaktır ve o ağrıyı yaşadığı sürece taşımaya da devam edecektir. Hiçbir ağrı kesici de bu ağrıyı dindirmeyecektir. Biz bu ağrıyı, bu sancıyı seviyoruz. Bu sancının dinmesiyle ilgili o duruşumuzun devam etmesidir. Milli duruşumuzu, manevi değerlerimizi, o sokaklardaki çocukluğumuzu ve bize verdiği ruhu hem ömrümüzün sonuna kadar yaşatabilmek, hem de gelecek nesillere o ruhu aktarabildiğimiz süreçte o sancı bir gün farklı boyutuyla mutlaka bir yerlerde sonuca ulaşabilecektir. Yeter ki o sancıyı sevmeye devam edelim. ‘O sancı benim yok olan ayağımın sancısıdır’, yeter ki, bu şuuru ve bu bilinci kaybetmeyelim.”
“Yunanistan Hükümetine başarılar dileriz”
Yunanistan da yapılan son seçimlere de değinen Bakan Müezzinoğlu, “Yunanistan da seçimler oldu, değerli vekillerimiz seçildi. Hükümete başarılar diliyoruz. Yıllardır beklediğimiz ve iyi niyet cümlelerinin ötesine gitmeyen hakların teslimi konusunda ümitli olmak istiyoruz ve bu ümidin hayal kırıklığına dönüşmemesini istiyoruz. Ama bütün bu anlamda başarılarımızın devamı nereden olacak dersek yine bu ortak değerlerimize birlikte sahip çıkarak başarabiliriz” ifadesini kullandı.
Kahvaltı programına Batı Trakya’dan, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve Kozlukebir belediye meclis üyesi Dr. Mehmet Emin’in yanı sıra 400 kadar sağlık çalışanı katıldı.