Sağlık ve iyi yaşam alanının lider şirketlerinden Philips, geleceğin dijital PET/CT cihazı VEREOS’u Türkiye’de ilk defa Türkiye Nükleer Tıp Derneği tarafından 16-20 Nisan 2014 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 26. Ulusal Nükleer Tıp Kongresi’nde tanıttı.
Analogdan dijitale geçen ilk sistem olan ve dünya genelinde ilk olarak Kuzey Amerika Radyoloji Derneği’nin (RSNA) Chicago’da düzenlenen 99. Yıllık Toplantısında lansmanı yapılan VEREOS PET/CT, Philips’in tıbbi görüntüleme alanındaki teknolojik liderliğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Erken teşhis ve hasta takibi özelliğiyle ön plana çıkan VEREOS Digital PET/CT sistemi, 17 Nisan’da Türkiye’de ilk defa Antalya’da düzenlenen 26. Ulusal Nükleer Tıp Kongresi’nde tanıtıldı. Önde gelen klinisyenlerle işbirliği içinde geliştirilen Philips VEREOS Dijital PET/CT sistemi en iyi bakıma giden yolu kısaltıyor, hızlı tanı koyma ve hasta takip ve bakımını daha iyi hale getirmeyi sağlıyor. 2 milimetreye kadar lezyonları görüntüleyen sistem ayrıca analogtan dijitale geçen ilk PET/CT cihazı olma özelliği taşıyor. VEREOS Dijital PET/CT kanserli lezyonu kısa sürede teşhis ediyor ve düşük dozlarda maksimum görüntü kalitesi sunuyor. Philips, sağlık alanındaki inovasyonlarına VEREOS Dijital PET/CT sistemiyle bir yenisini daha ekleyerek Philips’in entegre Radyoloji ve Nükleer Tıp ürünleri portföyünü, klinisyenler arasında kesintisiz, gerçek zamanlı işbirliği ve güvenli bir karar verme süreci için daha gelişmiş görüntü kalitesi, erken teşhis kolaylığı sağlayan kritik bilgiler ve her yerden ulaşılabilir, çoklu modalite, portal iş istasyonu çözümleriyle genişletiyor. En iyi bakıma giden en kısa yolu kaynakları en verimli şekilde kullanarak bulmak amacıyla Philips, sunduğu çözümlerin klinik performansını ve ekonomik değerini artırmak için klinisyenlerle ortak çalışmalar yürütüyor.
VEREOS Digital PET/CT sistemi
PET/CT taramaları, vücut içinde moleküler ve hücresel seviyede neler olduğu konusunda derin bilgiler veren üç boyutlu görüntülerdir. Muayeneden önce hastaya az miktarda radyoaktif izleyici madde enjekte edilir. Bu madde vücut dokusunda ve organlarda toplanır ve ardından da parçalanır. PET dedektörü parçalanma sürecinde vücuttan yayılan foton çiftlerini yakalar ve görüntüyü oluşturur. Philips’in patentli ‘Dijital Foton Sayımı’ teknolojisine dayanan VEREOS PET/CT, sektörde geleneksel analog dedektörler yerine yenilikçi dijital silikon ışın çoğaltıcı (photomultiplier) dedektörlerin kullanıldığı ilk PET/CT sistemidir. Dijital sistem, analog sisteme kıyasla sensitivite kazançı, volümetrik çözünürlük ve kantitatif doğrulukta iki kata varan artış dâhil olmak üzere büyük ilerlemeler sağlamaktadır. Bu radikal gelişmeler, yüksek görüntü kalitesini, daha güvenli tanıları, daha iyi tedavi planlamasını ve daha hızlı iş akışlarını da beraberinde getirir. Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer “Dijital PET/CT Moleküler görüntülemede bir devrim ve geleceğin teknolojisidir, ne mutlu ki Philips bir ilk’e daha imza atarak, bu teknolojiye öncülük ediyor ” dedi. Ürün ile ilgili bilgi veren Philips İleri Moleküler Görüntüleme ve Onkoloji Çözüm Sistemleri Ürün Grup Müdürü Güneş Yavuz, “Kişiselleştirilmiş tıp için hastalıkla ilgili fonksiyonel süreçlerin hastaya özel bir görüntüsüne gereksinim duyulmaktadır. Dolayısıyla tanı, tedavi ve araştırmada fonksiyonel görüntüleme için süreçlerin doğru değerlendirilmesi önemli bir gereksinimdir. Yeni VEREOS Dijital PET/CT sisteminin sağladığı kantitatif doğruluk ve düşük dozlarda sunduğu maksimum görüntü kalitesi, onkolojide erken tanıda, ileriye dönük önemli bir adımdır” dedi. Amerika’da, kısa süre önce yapılan bir ankete göre, hastalarını PET/CT’ye sevk eden on doktordan dokuzu analog sistemle alınan görüntüler yerine VEREOS Dijital PET/CT görüntüleri tercih ettiklerini açıkladılar.