Philips ; 25. Ulusal Nükleer Tıp Kongresi’nde tıbbi/klinik görüntülemede çığır açan Philips Ingenuity TF PET-MR, BrightView XCT ve IntelliSpace Portal (ISP) çözümlerini tanıttı.
Her yıl olduğu gibi hibrid görüntüleme başta olmak üzere Nükleer Tıp uygulamaları ile ilgili konferanslar, paneller, interaktif oturumlar, atölye çalışmaları, kurslar ve meslek sorunlarının tartışıldığı özel oturumlar ile sektörün buluşma noktası olan Ulusal Nükleer Tıp Kongresi bu yıl 6-10 Nisan 2013 tarihleri arasında Antalya’da 25. kez düzelendi. Bu yıl ana konusu “Theranostik” radyofarmasötikler ve klinik uygulamaları olan kongrede Philips, tıbbi/klinik görüntülemede doktor ve hastalara büyük olanaklar sunan Imaging 2.0 çatısı altındaki Philips Ingenuity TF PET-MR BrightView XCT ve IntelliSpace Portal (ISP) çözümlerini tanıttı.
Philips Ingenuity TF PET-MR
İleri teknoloji ASTONISH, 3. Jenerasyon TOF (Time of Flight) PET ve MultiTransmit Teknolojisine sahip, ACHIEVA 3.0 Tesla TX MR görüntüleme performansını, entegre yazılım ve donanım uygulamalarıyla tek bir sistemde birleştiren “Philips Ingenuity TF PET-MR”; nöroloji, onkoloji ve kardiyoloji alanlarında klinik olarak kanıtlanmış ileri uygulamalar sunuyor. Hem araştırmalar hem de ileri düzey hasta bakımı (teşhis ve takip) için daha önce görülmemiş olanaklar sunan tüm vücuda yönelik bir PET/MR görüntüleme sistemi olan Philips Ingenuity TF PET-MR; PET-BT’den sonra teknoloji alanında atılan en önemli adım olarak nitelendiriliyor. Philips’in tüm vücut PET/MR sistemi, PET sisteminin moleküler görüntüleme özelliklerini MR (Manyetik Rezonans) sisteminin üstün yumuşak doku kontrastıyla birleştiriyor. Sistemle ilgili klinik çalışmalar, yoğun olarak İsviçre’de Cenevre Üniversitesi’nde, New York’ta Mount Sinai Medical Center’da ve Avrupa, Asya, Amerika’da yeni kurulan merkezlerde devam ediyor.
BrightView XCT
Nükleer Tıp Klinisyenleri için özel olarak geliştirilen BrightView XCT Sistemi, düşük doz, yüksek rezolüsyon ve yüksek görüntü kalitesinde çalışma yapmaya imkan sağlayan, Full Iterative Technology (FIT) teknolojisi içeren, dünyanın ilk ve tek Flat (Düz) Dedektör BT Teknolojisi ile üretilen Full Iterative Cone Beam BT’ye sahip, SPECT-BT Sistemi olarak ön plana çıkıyor. Volumetric SPECT-BT özelliğindeki BrigthtView XCT, BrightView gantrisinde X-Ray tüp ve Flat panel dedektörü, SPECT dedektörleri ile aynı planda birleştirerek (co-planar) görüntüleme, anatomik lokalizasyon ve atenüasyon düzeltmesi yapıyor. Gelişmiş Flat Panel X–Ray içeren, Cone Beam BT teknolojisi ile eşsiz entegrasyona sahip BrightView XCT, kısa sürede yüksek rezolüsyon, düşük dozlu çalışma imkanı sayesinde hastaya verilen önemi bir kez daha kanıtlıyor.
Philips’in 25. Ulusal Nükleer Tıp Kongresi’nde tanıttığı bir diğer sistem ise IntelliSpace Portal (ISP) oldu. Radyologlar, Nükleer Tıp Uzmanları ve ilgili hekimler arasında her zaman ve her yerde koordineli çalışmayı kolaylaştıran ve ileri network özellikleriyle klinik teşhis sürecini hızlandıran ilk çok-amaçlı ve çok-kullanıcılı sistem olan ISP, diğer üretici firmaların sistemlerinden elde edilen imajları da destekleyen bir iş istasyonu olarak dikkat çekiyor.
Philips olarak klinik tedavi uzmanı ve hasta entegrasyonuyla beslenen Imaging 2.0 konsepti ile radyolojiye inovasyon ve verimlilik kazandırdıklarını, spesifik olarak hastaya odaklanan teknolojilerin yanı sıra; Radyologlar, Nükleer Tıp Uzmanları ve hekimler arasındaki iş birliğini kolaylaştıracak ileri seviye network araçlarıyla sağlık bakım alanında çığır açtıklarını ifade eden Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:
“Imaging 2.0 da radyoloji bilimi için yeni bir dünya anlamına geliyor. Entegrasyonu ve ortak çalışmayı temel alan bu sistem, hasta odaklı yaklaşımı ve güvenliği ileri düzeylere taşıyarak klinik tedavi uzmanlarının bundan sadece birkaç yıl önce hayal bile edemeyeceği kolaylıklar sunuyor. Philips ile artık Radyologlar, Nükleer Tıp Uzmanları güvenilir teşhis koymak ve bunu meslektaşlarıyla tartışmak için birçok farklı kaynaktan aldıkları bilgileri birleştirebiliyor ve böylece klinik karar alma sürecinin merkezinde yer alabiliyorlar. Bu tür bir ortak çalışma ve entegrasyona, hasta güvenliği ve konforundaki önemli ilerlemelerin eklenmesi ve bütün bunların Radyologlar, Nükleer Tıp Uzmanlarına, mükemmel ekonomik avantajlar sağlayacak şekilde birleştirilmesi, görüntüleme alanında devrim yaratan bir konsept yarattı. Philips olarak misyon edindiğimiz ‘sağlık ve iyi yaşam’ konseptini tamamlayan ve hastaya verdiğimiz önemi bir kez daha vurgulayan bu sistem sayesinde görüntüleme alanında çağ atlattığımıza inanıyoruz.”
Royal Philips Electronicsh
Hollanda kökenli Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) sağlık, aydınlatma ve tüketici ürünleri sektörlerinde sunduğu güncel yenilikler ile insanların yaşamlarını iyileştirmeye odaklı, çok amaçlı bir Sağlık ve İyi Yaşam şirketidir. Merkezi Hollanda’da bulunan Philips’in dünyada 100’den fazla ülkede toplam 118 bin çalışanı bulunmaktadır. 2012 yılında 24.8 milyar Euro tutarındaki satışlarıyla şirket, kalp sağlığı, akut bakım ve evde sağlık bakımı, enerji verimli aydınlatma çözümleri ve yeni aydınlatma uygulamaları ile erkek tıraş ve bakım ürünleri, taşınabilir eğlence araçları ve ağız sağlığı ürünleri gibi kişisel sağlık ve bakım amaçlı yaşam tarzı ürünlerinde pazar öncüsü konumundadır.