Philips Sağlık, 23 – 25 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Türk Manyetik Rezonans Derneği’nin 18. Yıllık Toplantısı’nda bu alandaki ürünlerinden ilk dijital geniş bant MRI sistemi olan Ingenia MR’ı tanıttı.
Sağlığa sadece teknoloji açısından değil hastalar ve sağlık profesyonelleri açısından yaklaşan Philips, ilk dijital geniş bant MRI sistemi olan Ingenia MR’ı Türk Manyetik Rezonans Derneği’nin 18. Yıllık Toplantısı’nda sağlık profesyonelleri ile buluşturdu.
Ankara Sheraton Hotel & Convention Center’da düzenlenen toplantıda Philips’in Manyetik Rezonans alanında geliştirdiği kolaylıklar ve teknolojik çözümler sergilendi.
Konu ile ilgili bilgi veren Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer, “Imaging 2.0 konsepti içerisinde yer alan ve ilk geniş bant MRI sistemi olan Ingenia MR manyetik rezonans alanında fark oluşturuyor. Entegrasyonu ve ortak çalışmayı temel alan Imaging 2.0 sistemi, hasta odaklı yaklaşımı ve güvenliği ileri düzeylere taşıyarak klinik tedavi uzmanlarının bundan sadece birkaç yıl önce hayal bile edemeyeceği kolaylıklar sunuyor. Philips ile artık radyologlar güvenilir teşhis koymak ve bunu meslektaşlarıyla tartışmak için birçok farklı kaynaktan aldıkları bilgileri birleştirebiliyor ve böylece klinik karar alma sürecinin merkezinde yer alabiliyorlar. Bu tür bir ortak çalışma ve entegrasyona, hasta güvenliği ve konforundaki önemli ilerlemelerin eklenmesi ve bütün bunların radyologlara, mükemmel ekonomik avantajlar sağlayacak şekilde birleştirilmesi, görüntüleme alanında devrim oluşturan bir konsept oluşturuyor.” dedi.
SİNYAL-GÜRÜLTÜ ORANINDA, YÜZDE 40’A KADAR İYİLEŞME…
İlk dijital geniş bant MRI (manyetik rezonans görüntüleme) sistemi olan, Philips Ingenia MR sistemi; CE ve FDA belgesine sahip olup tüm dünyada satışa sunuluyor.
Klinik tedavi uzmanları, yumuşak doku farklarını incelemek için uzun zamandır MRI sistemlerinin sağladığı olağanüstü özellikleri kullanıyor. Şimdiye kadar, tüm MRI sistemlerinde hasta görüntülerini oluşturmak için gereken sinyalleri almak ve işlemek için analog bileşenler kullanılıyordu. Ancak bu işlemlerde analog bileşenlerin kullanımı görüntü netliğinde ve kalitesinde üst seviyelere ulaşmayı kısıtlayan bir etken oldu.
Ingenia MR sistemlerinde ise MRI teknolojisinde ilk kez hastaya en yakın radyo frekansı (RF) alıcı bobininde doğrudan dijital sinyal alma ve işleme tekniği kullanıldı. Sinyali doğrudan RF alıcı bobininde sayısallaştıran ve dijital bağlantıyı MRI tarama sürecinin tamamında koruyan Ingenia, sinyal-gürültü oranında yüzde 40’a kadar iyileşme sağlama kapasitesine sahiptir. Sinyal-gürültü oranının iyileştirilmesi, klinik tedavi uzmanlarının sinir ve kas-iskelet gibi geleneksel uygulamalar ile tüm vücut ve kardiyak gibi yeni gelişmekte olan uygulamalar dahil geniş yelpazedeki klinik prosedürler için daha kesin kararlar alabilmesine imkan tanıyan keskin bir görüntü netliği sağlıyor.
Ingenia’nın dijital avantajları, analog tabanlı sistemlerin tipik tarama kısıtlamalarını da gideriyor. Az kanallı analog televizyonlardan sınırsız kanallı dijital geniş bant HD televizyonlara geçiş gibi, Ingenia’nın dijital sinyal alma ve iletme özelliği, kanal sayısına bağlı değil. Sabit kanallı analog sistemlerin aksine, kullanıcılar daha yüksek kanal sayısına ihtiyaç duyan yeni uygulamaları kolay ve uygun maliyetli bir şekilde ekleyebiliyor. Buna ek olarak, klinik bir prosedür için daha yüksek kanallı bir bobine ihtiyaç duyulursa Ingenia’nın kanal sayısına bağlı olmayan yapısı sayesinde MRI sisteminde pahalı donanım ve yazılım güncellemeleri gerekmeksizin tarama yapılabiliyor. Bu da hastanelere günümüzde ve gelecekte en ileri teknoloji uygulamaları kullanabilme esnekliği sağlıyor.