Xerox’un birkaç sene önce bir buluş olarak duyurduğu yırtılmayan kağıt Türkiye’de kullanılmaya ve geniş uygulama alanları bulmaya başladı.
Dünyanın önde gelen teknoloji ve iş süreç yönetimi şirketlerinden Xerox,’un, yıllar önce bir buluş ve Ar-Ge çalışması olarak duyurduğu yırtılmayan dijital sentetik kağıt artık Türkiye’de de kullanılmaya başlandı. Diğer kağıtlardan farklı olarak, yırtılmayan, su geçirmeyen, neme ve yüksek ısıya dayanıklı olan, lazer teknolojili tüm yazıcılarda sorunsuz kullanılabilen Dijital Sentetik Kağıt (Digital Synthetic Paper) ev ve ofis kullanımının dışında, eğitim, otomotiv, gıda, perakende, inşaat, turizm, eğlence ve sağlık gibi çok farklı sektörlerin ihtiyaçlarına cevap veriyor.
Xerox Türkiye Ofis Tüketim Malzemeleri Operasyon Müdürü Ergün Kurt, “Dijital sentetik kağıt, içerdiği özellikleri ve kullanım alanlarıyla müşterilerimize önemli avantajlar, iş fırsatları sunuyor. İster siyah-beyaz, ister renkli olsun tüm yazıcılarda kullanılabilen bu kağıt, aynı zamanda matbaacılar ve baskı merkezleri için önemli kullanım kolaylıkları sağlıyor” dedi.
Plastik bazlı bir yapıya sahip olan Xerox’un dijital sentetik kağıdı, hem geleneksel hem de dijital baskı uygulamaları için sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. Xerox’un dijital sentetik kağıdı, yırtılmayan ve kolaylıkla silinmeyen özelliği sayesinde, baskı sonrası kağıtların yıpranmasını ve kirlenmesini önlemek için yapılan laminasyon (kaplama) işlemini ortadan kaldırıyor. Böylece baskı süreçlerindeki iş akışı verimliliğini artırırken, maliyeti de azaltıyor.
Ağırlığı 125 ile 510 gram arasında değişen, kalınlığı da 95 mikrondan 350 mikrona kadar olan dijital sentetik kağıt, uzun süre bozulmadan durabilme özelliği ile dış mekan uygulamaları için ideal bir ürün. Dijital sentetik kağıt, içerdiği polyester malzemesi sayesinde herhangi bir leke ya da tozlanma durumunda kolaylıkla bir bezle temizlenebiliyor.
Dijital sentetik kağıt günlük yaşamımızda birçok alanda kullanılıyor. Restoranlardaki menüler, ders notları, seyahatlerde kullanılan kişisel bagaj etiketleri, kartvizitler, mağaza tabelaları, açık hava el kitapçıkları, bilet, takvim, poster gibi birçok uygulama, dijital sentetik kağıdın kullanılabildiği alanlardan sadece birkaçı. Dijital sentetik kağıt, genel kullanım dışında, sualtı, haritacılık ve iş güvenliği gibi özel alanlarda da kullanılıyor.