Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi olan vitaminlerin kişiye özel hale getirilmesi amacıyla merkezi İsviçre’de bulunan Nestlè Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde (NIHS) yeni bir araştırma projesine başlıyor. Nestlè, beslenme alanında devrim niteliği taşıyacak araştırmayı A.B.D Massachusetts’te faaliyet gösteren Water Coorperation ile işbirliğinde yapacak.
Nestlè, Water Coorperation işbirliğinde bireysel ihtiyaçlara yönelik hazırlanmış, kişiye özel vitamin kombinasyonlarının geliştirilmesini sağlayabilecek yeni bir araştırma projesine başlıyor. İşbirliği kapsamında ilk olarak kan ve idrar gibi vücut sıvılarındaki vitamin miktarının ölçülmesi için yeni nesil testler geliştirilecek. Uzun ve sağlıklı bir yaşam için, uzmanlık isteyen bu önemli araştırma, Nestlè Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün besin ve mikrobesin araştırmaları konusundaki uzmanlığı ile Waters’ın yeni analitik teknolojileri çatısı altında gerçekleştirilecek.
Besinleri hızla analiz edecek yeni yöntemler geliştirilecek
Biyolojik örneklerdeki besin öğelerinin tespitinde kullanılan mevcut laboratuvar analizleri yeterince hassas ve hızlı gerçekleştirilemiyor, ayrıca tek seferde sadece sınırlı sayıda molekül ölçülebiliyor. Bu araştırma projesi ile özellikle vitaminler ve ilgili metabolitler dahil olmak üzere çok çeşitli besin ve mikrobesin öğesini hızlı, doğru ve sağlam bir şekilde ölçebilecek yeni yöntemler geliştirecek. Nestlè Sağlık Bilimleri Enstitüsü, besin öğeleriyle zenginleştirilmiş gıdaların ve hastalara verilen tıbbi besinlerin etkinliğini izleyecek yeni analitik yöntemler kullanacak.
NIHS Başkanı Dr. Emmanuel Baetge araştırma ile ilgili şunları söyledi: “Besin öğeleri arasındaki moleküler ilişkileri ve bu ilişkinin yaşamlarının farklı evrelerinde sağlıklı bireyler ve hastaların üzerindeki etkilerini anlamak istiyoruz. Bu çalışma bireyin beslenme durumu ile ilgili kapsamlı bir resim oluşturmamızı sağlayacak, bu şekilde beslenme durumunun yaş, sağlık durumu ve genetik geçmişi ile ilgisini inceleyebileceğiz”.
NIHS araştırmacısı Serge Rezzi ise; “Gelecekte bu araçlar dünyanın dört bir yanındaki farklı beslenme alışkanlığı ve yaşam tarzlarına sahip kişilerin özel besin ihtiyaçlarını daha iyi belirlememize, besinlere verdikleri biyolojik tepkileri ölçmemize ve her hasta veya tüketicinin besin gereksinimlerini karşılayabilmemize yardımcı olacaktır” dedi.