Liv Hospital, sağlıkta uluslararası arenada lider olmak için yola çıkmış bir hastane. İlk olarak 2013 yılı Ocak ayında İstanbul Ulus’ta kapılarını açan hastanemizde tüm branşlarda hekimler üst ihtisaslarına göre hizmet sunuyor. Liv Hospital misafirlerine kaliteli sağlık hizmeti üretirken, bir yandan da bilimsel çalışma ve araştırmalara imza atıyor. Liv Hospital’a dair sorularımızı Grup Koordinatörü Meri İstiroti Medikal Teknik okuyucuları için yanıtladı.
Liv Hospital olarak önemli başarılara imza atıyorsunuz. Özellikle Medikal sistemler alanında tercihlerinizi neye göre belirliyor, tercih ettiğiniz sistemlerde hangi kriterleri arıyorsunuz?
“Sektörün önde gelen ve yeniliklerin sağlayıcısı olan firmalar bizim önceliğimiz. Uluslararası standartlarda hizmet hedefimiz olduğu için uluslararası kendisini kanıtlamış teknolojilerle ve firmalarla çalışmayı tercih ediyoruz. Teknik altyapının üstün olması da yetmiyor, kendi bölgemizde bakım hizmetlerini çok iyi yapabilmesi ve de bu servisi hastayı mağdur etmeden sunabilmesi işletmeciler için çok kritiktir. Fuji Film bu anlamda yeni geliştirdiği endoskoplar ve Endosonografi sistemleri sayesinde kendi alanında en hızlı yükselen ve şu anda satışlarda sektör lideri konumunda.”
Neden Fujifilm ve Liv Hospital iş birliği?
“Tıp ilerliyor, Gasroenteroloji alanında ve sindirim sistemi konularında çok ileri düzey tanı ve tedaviler ortaya çıktı. Bu girişimleri gerçekleştirecek hekimlerin eğitimci rolü ile de değerlendirilmesi çok önemli. Liv Hospital Ulus’ta bu güncel gastroskopik girişimleri yapacak hekimlerin olması nedeni ile Fujifilm’ den böyle bir teklif gelince çok gurur duyduk.
Liv Hospital olarak Avrupa, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Balkan ülkelerinden şimdiye dek 124 ülkeden sağlık turisti alıyoruz. Fujifilm benzer bölgelerde yaklaşık 82 ülkeye hitap eden bir kuruluş, bu paralellik bizleri birbirimize yaklaştırdı.”
Türkiye Medikal sektörde dünya ile kıyaslandığında nerede? Dünyadaki en iyi cihazlara ulaşabildiğimizi biliyor, fakat üretim konusunda yol alamıyoruz? Sizlerin bu konudaki önerileriniz ve görüşleriniz neler?
“Ülkemiz hekimleri çok yetenekli. Güncel uygulamaları ve teknikleri çok hızlı öğrenip hayata geçiriyor ve ileri götürüyorlar. Ülkemiz sağlık yatırımcıları en ileri düzey teknolojilerin de yatırımlarını yapabildiler. Dolayısı ile hem altyapı hem de klinik uygulama açısından ülkemiz çok değerli bir konumda. Özellikle de çevre bölge ve coğrafyada ileri düzey uygulamalarımız ile ülke olarak tanınmış durumdayız.”
Türk sağlık sektörünün uluslararası düzeyde yükselmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu yükselişte sizin hedefleriniz neler?
“Türkiye’nin turizm destinasyonu olarak son yılların revaçta ülkesi olması ve her geçen gün bu anlamda dünyada tercih edilen bir destinasyon haline gelmesi son derece olumlu bir gelişme. Medikal Turizm kavramının gelişmesiyle global sağlık hizmetleri sektörü de ciddi bir değişim içine girdi. Bundan yıllar önce yalnızca efektif tedaviler sunan hastaneler/kurumlar başarılı olarak nitelendirilirken artık uluslararası arenada tıbbi başarıların yanında kurumlardaki hastalara yönelik misafir hizmetlerinin kalitesi, kurumdaki hekimlerin iletişim performansları, “Hasta Merkezli” hizmet vizyonunun ne derecede yansıtıldığı gibi konular da değerlendirme kriterleri arasına girdi. Özellikle hastanelerin konumları ve ülkedeki turistik aktivitelerin çeşitliliği de hasta memnuniyeti açısından önemli bir rol oynuyor.
Sağlık turizminde ülke olarak en güçlü olduğumuz nokta deneyimli ve son derece uzman hekim kadrosu ile güncel teknolojiyi birleştirerek tanı ve tedavi hizmetlerini verebilmemiz. Ayrıca yüksek riskli tedavilerdeki gücümüzü ortaya koyacak robotik cerrahi, İnteroperatif radyoterapi, kanser tedavileri, ileri düzey beyin cerrahiler, kök hücre uygulamaları gibi özellikli alanlarda son derece başarılı sonuçlarımızın olması. Ama ülke olarak sağlık turizminde daha da güçlenmemiz için, yabancı ülkelerin turizm ajansları ve ülkemizdeki sağlık hizmetleri sunucularının daha efektif bir şekilde el ele çalışarak, sağlık turistine daha ülkesinden çıkmadan hizmet önerilerinin sunulması ile turist sağlık hizmeti alımı için ikna edilebilir, bu konuda daha kooperatif çalışmamız gerekiyor.”
Liv Hospital olarak sağlık teknolojilerini kullanarak pek çok hastalığın teşhis ve tedavisini gerçekleştiriyorsunuz. Bize medikal teknolojiyi kullanarak gerçekleştirdiğiniz teşhis ve tedavi yöntemlerinizden bahsedebilir misiniz?
“Liv Hospital kanser tanı, tedavisi ve cerrahisi, göz, obezite, kök hücre, tüp bebek, ortopedi ve gastroenteroloji gibi pek çok konuda yatırım yapıldı. Nüks batın kanserlerinde kullanılan Intraoperatif Radyoterapi IORT, İleri tedavi edici gastroskopik uygulamaları yapabilecek altyapı, femto katarak ve lazer, omurga cerrahisinde kullanılan rönesans robot, beyin cerrahisinde çok ağır vakaların başarılı bir şekilde yapılmasına imkan veren ameliyathane yatırımlarını hayata geçirildi. GMP standartlarında hastane içindeki ilk “Kök Hücre Laboratuarı ve Rejeneratif Tıp” hizmetleri sunuluyor. Kanser cerrahisinde, robotla tedavi yapabilen tecrübeli cerrahlarımız bulunuyor. Ülkemizde ilk defa hizmete giren diz protezlerinde robotik ameliyat yapmayı sağlayan Makoplasty uygulaması, protez sonrası hastaya çok önemli avantaj kazandırıyor. Yalnızca kaliteli sağlık hizmeti vererek değil aynı zamanda bilim üreterek dünyada önemli referans merkezleri arasında olmak bizim en önemli hedefimiz. Bu anlamda Türkiye’nin sağlıktaki ilk kurumsal “Mükemmeliyet Merkezi Sertifikası” “Center Of Excellence” ABD’den gelen tarafsız bir heyetin bizi Kolorektal Cerrahi, Robotik Cerrahi ve Obezite Cerrahisi dallarında denetlemesi ile hatasız olarak aldık. Dünya çapındaki en önemli kalite belgesi olan“Mükemmeliyet Merkezi Sertifikası” “Center Of Excellence” ilk kez ABD dışında bir kuruma verildi.”
Sağlık turizmi son yıllarda ülkemizin ve dünyanın gündeminde olan bir konu. Sizin sağlık turizmi alanındaki çalışmalarınızı öğrenebilir miyiz?
Adını Leading İnternational Vision LIV (Uluslararası Vizyonda Lider) tanımlamasının ilk harflerinden alan Liv Hospital, kullandığı teknoloji ve kişiye özel yaklaşımıyla uluslararası arenada lider olmak üzere yola çıktı. Üst düzey teknolojik yatırımlar ile en etkin tanı ve tedavilerin hizmete sunulması, yetkin hekimlerin bu üst düzey teknolojiyi ve uygulamaları günlük pratiklerine sokmuş olmaları Liv Hospital’ı kısa bir sürede yalnızca Türkiye’den değil, farklı ülkelerden de birçok misafirin tercih ettiği sağlık kuruluşu haline getirdi. Daha iyi ortamlarda daha iyi bir hizmet anlayışı ile iyi ve başarılı tıbbi sonuçlar elde ediyoruz. Başarılı tıbbi sonuçlar, Liv Hospital olarak kurum marka değerini yarattı. Sonuçlarımızı dünyanın alanındaki en iddialı merkezleri ile kıyaslayabilir düzeyde takip ediyoruz. Uluslararası pazarlama çok boyutlu, pazarlama iletişiminin tüm enstrümanlarını kullanıyoruz. En önemlisi pazarlama ve tanıtım çalışmalarında bina ve teknolojiyi tanıtmak ve rekabeti fiyat boyutu ile yapmaktan çok “tıbbi sonuçların” üzerine dayandıran bir strateji kurgulamak. Sağlık alanında hangi konularda farklılığı yakaladıysanız onu ön plana alabilmek çok değerli… Öncelikle ülkeye odaklı saha tanıtım hizmetleri kurguluyoruz. Belli klinik ve tedavi alanlarına yönelik iş geliştirme ve tanıtım programlarının yapılması ve sadece acenteler üzerinden yürünmemesi gerektiğine inanıyorum. Tabii sosyal ve dijital medyayı da çok yönlü olarak kullanıyoruz. Sosyal medya üzerinden yönlendiriyor ve bilgilendiriyoruz.
#livhospital #hospital #sağlık #hastane #manset