4. Ulusal Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçileri Kongresi, TÜMDEF VE SEİS önderliğinde 27-30 Eylül 2012 tarihinde İzmir Çeşme Altın Yunus Oteli’nde gerçekleştirilecek.
Sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini değerlendirmek, geleceğe ilişkin hedef ve yaklaşımlar koymak amacıyla, 4. Ulusal Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçileri Kongresi, TÜMDEF VE SEİS önderliğinde 27-30 Eylül 2012 tarihinde İzmir Çeşme Altın Yunus Oteli’nde gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri yöneticileri başta olmak üzere sektörün tüm kesimlerinin bir araya geleceği kongrede, tıbbi cihaz sektörünün dünü, bugünü ve geleceğe ilişkin projeleri masaya yatırılacak.
Geniş Katılım Bekleniyor
TÜMDEF Başkanı Kemal Yaz, ”Hızla gelişen teknoloji, Sağlık Bakanlığımızın yeni yapılanmasının, sektörümüz üzerindeki etkisi, AB uyum süreci çalışmaları, gerek dünyanın gerekse ülkemizin zaman zaman yaşadığı ekonomik krizler; sektörümüzü münferit çözümlerden sıyrılarak, kurumsal ve örgütlü bir yapılanmayla, kriterleri belirlenmiş evrensel çözüm önerileri üretme zorunluluğuna getirmiştir. Bu bağlamda federasyonumuz altında yer alan her derneğin, firmanın ve hatta her çalışanın sıkıntı ve çözüm önerilerine ilişkin düşünceleri bizim için çok önemlidir” dedi.
Yaz şöyle devam etti: “Sektörümüzün hak ettiği yere gelmesi amacıyla geniş bir katılımla yeni yol haritaları belirleme arzusundayız. Kongre süresince birbirimizi daha yakından tanıyacak, fikirlerimizi paylaşacak, düşüncelerimizi tartışacak ve yeni açılımlar geliştireceğiz. Bu kongrenin bizim kongremiz olduğunu, yaşadığımız sıkıntıların giderilmesi adına ortak akıl yürütebileceğimiz ve çözüm üretebileceğimiz yegane platformun bu toplantı olduğunu hatırlatmak isterim. TÜMDEF olarak sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.”
Uluslar arası Boyuta Taşındı
Ege Tıbbi Malzemeciler Derneği Başkanı N. Recai Arslan da, “İlki 02-05 Şubat 2006 tarihleri arasında Çeşme-İzmir’de yaklaşık üç yüz katılımcı ile toplanmıştır.İkincisi 7-10 Şubat 2008 tarihlerinde Kemer-Antalya’da ve üçüncüsü 17-20 Şubat 2011 tarihlerinde Kundu-Antalya’da gerçekleştirilmiştir. Kongremiz; sektörümüzün içinde bulunduğu durumun değerlendirilmesi ve yaşanan sorunlara çözüm önerilerinin ilgili tarafların katılımı ile tartışılması için uygun bir ortam sağlamaktadır.Tıbbi cihaz sektöründeki üretici, ithalatçı, bayi vb. firmaların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ile ilgili kamu kurum yetkilileri bir araya gelmektedir; sektörümüzle ilgili son gelişmeler konuların uzmanları tarafından katılımcılara aktarılmakta, sorunlar ve çözüm önerileri tartışılmakta, gelecek için stratejiler değerlendirilmekte ve ilgililere aktarılmaktadır” diye konuştu.
Arslan şunları söyledi: “Bu yıl ilk kez uluslararası olarak düzenlenecek kongrede, yurtdışındaki sivil toplum kuruluşu yetkilileri, yabancı firma temsilcileri, uzmanların katılımıyla yurtdışındaki sektörel gelişmeler ve uygulamalar hakkında bilgi aktarımı sağlanacaktır. Yine offsett, kümelenme ve outsource konularında düzenlenmesi planlanan etkinlik ve eğitimlerle de katılımcı firmalarımıza yurtdışı firmalarla işbirliği geliştirme olanakları sunulacaktır. Sadece tıbbi cihaz üreticisi ve tedarikçisi firma sahiplerini değil, sektöre yatırım yapma düşüncesinde olan her türlü yerli ve yabancı kişilerin, akademisyenlerin ve sektörde çalışmak isteyen öğrencilerin de katılımlarını beklemekteyiz”