Pediatrik Probiyotik Prebiyotik Derneği (PPPD), Eczacıbaşı İlaç Pazarlama’nın desteğiyle infantil kolik hastalığına dikkat çekmek ve ebeveynler ile sağlık profesyonelleri arasında farkındalık oluşturmak için başlattığı “Kolik Varsa Panik Yok” kampanyasını sürdürüyor.
Bu kampanya çerçevesinde, bebeklerde kolik hastalığı hakkında ebeveynlere rehberlik etmeyi amaçlayan “AnneKolik Sohbetleri” podcast serisi devam ediyor. Bu podcast serisinde, farklı konu başlıkları altında uzman hekimler konuk ediliyor ve bebeklerde kolik hastalığı kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. “AnneKolik Sohbetleri” podcast serisi, www.kolikvarsapanikyok.com web sitesinde ve Kolik Varsa Panik Yok Spotify kanalında yayınlanıyor.
Yeni anne, anne adayları ve babaların korkulu rüyalarından biri olan İnfantil Kolik ile ilgili farkındalık sağlamak ve toplumu hastalık konusunda bilinçlendirmek adına hayata geçirilen “Kolik Varsa Panik Yok” farkındalık kampanyası bu kez farklı konu başlıklarında alanında uzman hekimlerle “AnneKolik Sohbetleri” podcast serisi ile ebeveynlere destek olmaya devam ediyor.
Tüm bebeklerin yaklaşık %40’ına yakınında görülen ve ailelerin fiziksel ve ruhsal sağlığını da yüksek oranda etkileyen infantil kolik hastalığını bütüncül olarak ele alıp multidisipliner değerlendirmek amacıyla hazırlanan “AnneKolik Sohbetleri” podcast serilerinde alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer alıyor. Moderatörlüğünü Pharmatopia Vizyoner Eczacılar Derneği Kurucu Başkanı Ecz. Adile Özdağ’ın gerçekleştirdiği “AnneKolik Sohbetleri” podcast serilerinde Psikiyatrist Prof. Dr. Nesrin Dilbaz ile anne&baba ve bebeğin gözünden infantil koliğin psikolojik etkileri; Pediatrist Prof. Dr. Şirin Güven ile Koliğin mikrobiyota ile ilişkisi-çözüm önerileri ve Pediatrik Gastroenterolog Prof. Dr. Ömer Faruk Beşer ile Kolikte doğru bilinen yanlışlar konu başlıklarında ebeveynlere kaynak oluşturacak içerikler yer alıyor.
“AnneKolik Sohbetleri” podcast serilerine kampanyanın bilgilendirici web sitesi www.kolikvarsapanikyok.com ve Kolik Varsa Panik Yok spotify kanalı üzerinden erişilebiliyor.