Şirket, engelli insanların önüne çıkan mimari engellere çözüm bulmak için çalışan asansör firmalarının başında geliyor.
Hayatın ve gelişen hayat şartlarının bizlere sunduğu birçok güzellik var. Canımız istediğinde bir alışveriş merkezinde dilediğimizce dolaşabiliyor, kafede ya da restoranda yemek yiyebiliyor, sinemaya gidebiliyoruz. Sokaklarda özgürce gezebiliyor, yaşadığımız kentin eğlence olanaklarından sınırsızca yararlanabiliyoruz. Ancak ülkemizde öyle bir kesim var ki bırakın şehrin güzelliklerini yaşamayı, evlerinden dışarı çıkmak bile onlar için işkenceye dönüşüyor. Engelli insanlarımızdan bahsediyoruz. Üstelik sayıları hiç de az değil.
Ülkemizde 8.5 milyon Engelli İnsan Var
Engelli insanlar, yaklaşık 8,5 milyon kişi ile nüfusumuzun %12’sini oluşturuyor. Bu rakamın %1.25’i ise bedensel engelli. Engellilerin 3 milyon 800 bini erkek, 4 milyon 700 bini ise kadın. Yüksek katlı binalarda oturan birçok bedensel engelli insanımız, merdivenleri inip çıkamadıkları için sosyal hayata karışmakta büyük güçlükler yaşıyor. Aynı şekilde alışveriş merkezlerine ya da kamu binalarına da rahatça gidemiyor. Engelli insanlarımız, yalnızca gündelik hayatta değil, iş dünyasında da büyük sorun yaşıyor. Bunun en önemli nedeni ise bedensel engelli birçok çocuğun okula gidememesi. Yapılan araştırmalar, engellilerde okur-yazarlık oranının sadece %36 olduğunu gösteriyor. Bu da doğal olarak engellilerin iş yaşamına katılımını olumsuz şekilde etkiliyor. İş bulup çalışma şansıda sahip olan engelliler de işe gidip gelmede ve iş yerine ulaşmada sayısız güçlüklerle mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu güçlüklerin en bariz olanı ise mimari engeller… Birçok engelli insan, iş yerinin önüne geldiğinde merdivenlerin önünde kalıyor. Bu konuya çözüm olarak da engelli asansörleri gösteriliyor. Ülkemizde asansör sektörünün lider ve öncü kuruluşlarından Kleemann, ürettiği engelli asansörleri ile engelli insanların yaşadıkları sorunlara pratik yaklaşımlar sunarken, pazara da farklı bir bakış açısı kazandırıyor.
Binalarda Engelli Asansörü Yok
Ülkemizde birçok bina eski ve proje aşamasında engelli insanlar göz ardı edilerek planlanmış durumda. İnşa edilmekte olan birçok yeni inşaat projesinde de durum farklı değil. İster yaşam alanı ister iş merkezi ya da kamu binası olsun, birçok projede engellilerin rahatça girip çıkmalarını engelleyecek düzeyde basamak ve merdiven kullanılıyor. Bu durumdan yalnızca engelliler değil, yaşlı insanlar da olumsuz etkileniyor. Özellikle insan ömrünün gittikçe uzadığı ve yaşlı nüfusun giderek arttığı günümüzde, herkese ve her yere erişim anlayışına paralel projeler üretmek, zorunluluk olarak öne çıkıyor. Bu nedenle, mühendislerin mevcut binalara yönelik, yeterli dikey taşıma araçları tasarlamaları ve yerleştirmeleri çok önemli.
Kleemann Asansör, mimari engellere çözüm üretiyor…
Kleemann, engelli insanların önüne çıkan mimari engellere çözüm bulmak için çalışan asansör firmalarının başında geliyor. Firma, tekerlekli sandalye kullananlar, koltuk değneği gibi destekler ile adım atabilenler ve merdiven çıkmakta zorlanan yaşlı insanlar için pratik çözümler sunuyor.
Kleemann VertiPlat Hidrolik Platform Asansörleri, özellikle tekerlekli sandalye kullanan engelli insanlara büyük kolaylık sağlıyor. Uygulanacak binaya kuyu ve benzeri herhangi bir inşaat çalışması gerektirmeden montajı yapılabilen ürün, 7 metreye kadar dikey taşıma gerçekleştirirken Avrupa Birliği standartlarında yüksek güvenlik de sağlıyor.
Kleemann FreeStair Merdiven Platfromu Asansörlerise yine tekerlekli sandalye kullanan engelli kişilerin, binaların her katına emniyetli ve konforlu şekilde ulaşabilmeleri için tasarlanmış. Özellikle kamusal binalar ve asansör uygulaması yapılamayacak yapılarda hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabiliyor. Duvara montajı yapılabildiği gibi özel direklerle doğrudan yere de bağlantı yapılabiliyor.
Kleemann FreeStair Koltuk Tipi Merdiven Asansörleri, merdiven çıkmakta zorlanan her yaştan insanın ihtiyacını karşılayabiliyor. Binaların mimari özelliklerine ve tasarımlarına uygun şekilde üretilebilirken düz ya da dönemeçli alanlara da çözüm getiriyor.
“Her Binada Engelli Asansörü Olmalı”
Kleemann Asansör Satış ve Pazarlama Müdürü Stefanos Parizyanos,engelli asansörlerininmedeni bir toplumun en büyük ihtiyaçları arasında yer aldığını söylerken, özellikle kamu binalarında ve yaşam alanlarında olmazsa olmaz olduğunu vurguluyor. Parizyanos; “Aslında her binada engelli asansörü olması gerekir. Sinemalarda, alışveriş merkezlerinde, okullarda ya da hastanelerde engelli insanlar büyük sıkıntı yaşıyor. Biz Kleemann markası olarak uzun zamandır bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Çünkü her ürünümüzü engelli insanlarımız için uyumlu dizayn edebilen bir yapımız var.” diyor.
Engelli insanlar için sosyal sorumluluk anlamında yapılacak çalışmaların da önemine değinen Kleemann Asansör Satış ve Pazarlama Müdürü Stefanos Parizyanos; yakın zamanda engelli çocuklara eğitim veren bir okulun 1600 kg’lık asansörüne hidrolik aksam bağışladıklarını, bunun yanı sıra engelli asansörlerinin kullanımını artırmak için performans ve fiyat avantajı sağladıklarını da ifade ediyor.