Bundan böyle kanserin çabuk yayılan, agrasif bir türden olup olmadığının hemen belirleneceğini ve yeni uygulamaya bir kaç yıl içinde başlanacağını belirtildi.
Kopenhag Üniversitesi Araştırma bölümü lideri Prof.Dr. Andreas Kjaer, yeni buluşun kanser hastaları için çok büyük bir avantaj olduğunu söyledi.
Andreas Kjaer, kanser hastalarının doğru zamanda, doğru ilaçla, doğru tedaviye başlayabilmeleri açısından yeni buluşun büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:
“Kanser hastalarına verilen ilaçlar çok ince hesaplanarak verilen ilaçlar. Kanserli tümörün türüne göre ve kanserli bölgeye isabet ederek yok edecek şekilde veriliyor. Buluş, kanser türünün, çabuk yayılan cinste olup olmadığını daha ilk taramada anlamak, hastanın iyileşme ve yaşama şansını arttırmak için çok önemli. Artık bir kaç yıla kadar bu mümkün olacak ve kanser hastalarının iyileşme şansı artacak.
Ayrıca üzerinde çalıştığımız ve geliştirdiğimiz ilaç sayesinde PET Scan (tarama) yapıldığında bütün vücutta kanserin izini bulmak ve kanser tümörünün vücudun tamamında nasıl geliştiğini, hareket ettiğini, diğer organları nasıl etkilediğini çok daha net bir resimle ortaya koymak mümkün olacak. Bu sadece kanser hastaları için değil, ülkenin sağlık bütçesi için de sevindirici haber”
Prof. Dr. Andreas Kjaer, hızlı ve kesin tedavi sayesinde, tarama ve ilaç tedavisinde sağlık giderlerini azaltacağını belirterek, bugünkü tedavi ve kontrol sistemine göre aynı cins Kanser hastalığı bulunanlara aynı kontrol ve tedavi sisteminin uygulandığını, tedavinin ise sadece bazı hastalarda iyi sonuçlar verdiğini belirterek, yeni sistemle her bir hastanın daha iyi tedavi edileceğini söyledi.
Stratejik Araştırma Kurulu tarafından Kopenhag Üniversitesi’ndeki Kanser Araştırma Merkezine 13.3 milyon kron ekstra ödenek verildi.