Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık kadrolarındaki eksikliğin 4-5 yıl içinde sayısal ilavelerle aşılacağını söyledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıktaki kadro sıkıntısının 4-5 yıl sonra sayısal ilavelerle aşılacağını belirterek, vatandaşlara sağlık hizmeti israfından kaçınmaları çağrısında bulundu. Malatya’nın Arapgir ilçesinde hayırsever işadamı Kadir Çağlayan’ın vefat eden torunu Ali Özge adına yaptırdığı Arapgir Ail Özge Devlet Hastanesi’nin açılışını yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada sağlık hizmetlerinde doktor ve hemşire eksikliği olduğunu vurgulayarak, “İnşallah 4-5 yıl sonra sayısal ilaveler hızla gelmeye başlayacak. Ama süre zarfında bakan olarak ben, zaman zaman milletvekillerimiz, zaman zaman iktidarımız veya muhalefetimiz, ‘Ya hastanemiz var, uzmanımız yok, ya şu doktoru buraya verseniz biz daha güçlü olacağız.’ Ama şuanda olduğumuz nokta bir başka yeri bozmadan, bir başka yeri daha iyiye getirebilme şansımız yok. Tek bir şansımız var, mevcudu daha verimli kullanabilmek. Mevcudu daha dinamik değerlendirebilmek. İnşallah önümüzdeki süreçte tüm hekimlerimizi, tüm hemşirelerimizi ve sağlık çalışanlarımızı performansını ve motivasyonunu daha iyi noktaya getirerek bunu başarmaya çalışacağız. Bu geçiş tünelini 4-5 yıl sıkıntısız atlatmaya, bir de vatandaşımızdan hekimimizden sağlık hizmetleri sunumundan israf etmeden yararlanmalarını ve o israftan da kaçınmaları, diğer bir hizmeti hak edenin önünü kesmemeleri adına da bilinçli bir şekilde değerlendirmelerini istiyoruz” diye konuştu.
“Sağlık Çalışanlarını Koruyacağız”
Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusuna da değinerek, “Son yıllarda hekim ve sağlık çalışanlarına şiddet gündeme gelmeye başladı. Yani bakınız insan en çok kimi sever, kendisini sever. İnsan kimi en çok sever, evladını sever, eşini sever, en çok torununu sever. Ama en çok sevdiğinizi de en zor zamanda teslim edeceğiniz hekimdir, hemşiredir. En çok sevdiğinizi, en zor zamanda, en çaresiz zamanınızda teslim edeceğiniz hekime veya hemşireye yüksek sözle konuşmak, nezaket dışı konuşmak, nezaketi aşan tavırlarda bulunmak esasında bu milletin medeniyet değerlerine de, bu milletin ahlakına da, edebine de asla yakışmıyor. Bunun bedelini de yine ödeyecek olan bu ülkenin insanıdır. Hekimlerimiz ve hemşirelerimiz bir adım korku nedeniyle bir adım geri durduklarında, bir 10 dakika sonra, bir yarım saat sonra acildeki bir hasta bedelini ödeyecek. O hasta bizim bir yakınımız, o hasta bizim annemiz, bacımız, eşimiz, çocuğumuz, dostumuz, torunumuz. Çok açık söylüyorum hekim ile hasta arasına eş giremez. Hekim ile hasta arasına anne ve baba giremez. Hekim ile hasta arasına biz güvenlik güçlerini koymayı veya kanunları koymayı da açıkçası çok vicdanen koymak istemiyoruz. Ama çaresiz kalırsak, tabii ki hekimimizi de, hemşiremizi de, sağlık çalışanımızı da sıfır toleransla kollayacak ve koruyacağız. O nedenle halkımızdan önce hekimlerine ve sağlık çalışanlarına sahip çıkmaları ve korumalarını arzu ediyoruz” dedi.
Eski bakanlardan Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Metin Emiroğlu, “Arapgir güzel bir yer. Burayı daha da ileriye götürmek amacı ile çeşitli projeksiyonlarımız var. Biz Arapgir’de eğitim, sağlık ve turizmi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Sağlık anlamında burası bir merkez konumunda. Civar ilçeler de sağlık hizmetlerini buradan sağlıyor. Lojistik bakımdan en yakın yer olarak burayı tercih ediyorlar. Önceki dönemlerde Arapgir’e tatil yapmak amacı ile gelen hemşerilerimiz burada ameliyat oluyordu. Tam anlamı ile bir sağlık turizmi yaşanıyordu. Hizmetlerin taşraya kazandırılması ve yayılması anlamında bu tür olaylar gerçekten önemlidir. Bu gibi örneklerin çoğalmasını diliyorum” dedi.