Yıllar önce geçirdiği göz ameliyatında göz içi merceği yerleştirilemeyen 38 yaşındaki Ebru Bayar’ın 23 yıldır hiç kullanamadığı hipermetrop sağ gözü ile miyopi olan sol gözü dünyada ilk defa kullanılan bir yöntemle tedavi edildi.
SMILE lazer, ağır ameliyat şartlarını ve risklerini 15 dk’ya indirdi
Gerçekleştirilen ameliyatın normal şartlarda çok büyük bir risk taşıdığına dikkat çeken Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, hastanın göz içi merceğinin göz duvarına dikilmesi gibi ağır bir operasyon geçirmesi gerekirken uygulanan yöntemle sadece 15 dakikada sağlığına kavuştuğunu söyledi. Gerçekleştirdiği ameliyat yönteminin daha önce hipermetrop vakalarda çok az sayıda uygulanmış olduğunu söyleyen Doç. Dr. Hürmeriç, “Bu yöntem daha önce başka insanlardan alınan lentikül dokuları ile yapılmaktaydı. Biz bu ameliyatla dünyada ilk defa aynı hastanın iki gözü arasında doku nakli uygulayarak hipermetropi tedavisini başarıyla uygulayarak hastamızı sağlığına kavuşturduk” dedi.
SMILE lazer yönteminin diğer lazer yöntemlerinden farkı nedir?
Miyop ve astigmatta çok düşük ve çok yüksek derecelerde bile başarılı sonuçlar elde edilen SMILE lazer yöntemi, kişiye özel bıçaksız tedavi olarak lazer teknolojisinde bir devrim olarak kabul ediliyor. 3. nesil lazer teknolojisi olarak kullanılan SMILE lazer yöntemi diğer lazer sistemlerine göre tedavide birçok yeniliği ve avantajı da beraberinde getiriyor. LASIK ve LASEK lazer sisteminden sonra kullanılmaya başlanan SMILE lazer yönteminin en büyük avantajı LASIK’te olduğu gibi korneada büyük bir kesi yapılmıyor. Klasik lazer yönteminde gözün kornea tabakasından kapak (flep) kaldırılarak lazer ışını kaldırılan kapağın altına uygulanıyor. Özel bir Femto lazerle uygulanan SMILE lazer yönteminde ise göz bozukluğu korneadan kapak kaldırılmadan düzeltiliyor. Böylelikle LASIK cerrahisindeki kapak (flep) ile ilgili karşı karşıya kalınan komplikasyonlar SMILE lazer cerrahi yönteminde yaşanmıyor.
#doku #dokunakli #hipermetropi #tedavi #hipermetropitedavi