Zemin kaplamasında Avrupa’nın lideri olan Beaulieu Uluslararası Grup; büyüyen ve gelişen Türkiye pazarına girdi.
Gelişen ekonomisi, dinamik genç nüfusu, stratejik konumu ile yabancı yatırımcıların ilgisini her zaman canlı tutan Türkiye, inşaat sektöründeki atılımıyla da dünyanın dev şirketlerinin yatırım yapmak istediği ülkeler arasında yer almaya devam ediyor. Zemin kaplamaları alanında Avrupa’nın lideri olan Belçika merkezli Beaulieu Uluslararası Grup (B.I.G), “proje cenneti” olarak nitelendirdikleri Türkiye pazarına girişini, hedeflerini ve de projelerini bir basın toplantısıyla duyurdu. İstanbul’daki Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Beaulieu Uluslararası Grup Başkan Yardımcısı Patrick Lecluyse, Beaulieu Satış Direktörü Francis Gistelinck ile Türkiye Satış Müdürü H. Ümit Arısoy ile şirketin en büyük anlaşmaya imza attığı Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ve Ağaoğlu Projeler Koordinatörü Murad Acar katıldı.
Türkiye Ortadoğu’ya açılan kapı
Beaulieu Uluslararası Grup Başkan Yardımcısı Patrick Lecluyse, çok uluslu bir aile şirketi olan Beaulieu’nun, 37 fabrikayla 14 ayrı ülkede faaliyet gösterdiğini ve 4 binden fazla çalışanla hizmet sunduklarını belirtti. “Beaulieu olarak Türkiye pazarına inanıyoruz. Türkiye hızlı büyüyen bir ekonomiye sahip” ifadelerini kullanan Lecluyse şöyle devam etti: “Türkiye ekonomik bakımından fırsatlar sunan bir ülke ve biz de Türkiye’deki inşaat sektörünün ne kadar büyük bir hızla yol kat ettiğini görmekteyiz. Her gün yeni AVM’ler, oteller, hastaneler ve üniversiteler açılıyor. Tüm bu kurumların da kaliteli zemin kaplamalarına ihtiyacı var.” Beaulieu Satış Direktörü Francis Gistelinck, Beaulieu şirketinin on yıllardır Avrupa’nın zemin kaplama piyasasının lider şirketlerinden biri olduğunu ve 1.5 milyar Euro’nun üzerinde ciroya sahip olduklarını belirtti. Gistelinck Türkiye pazarının zamanda Ortadoğu’ya açılan bir kapı olduğunu da vurguladı.
Hastanelere özel yüksek hijyenik ürün
Beaulieu Uluslararası Grup’un 3 ticari birimden oluştuğunu belirten Türkiye Satış Direktörü H. Ümit Arısoy, Beaulieu’yu rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerin, ürünlerdeki çeşitlilik, yüksek kalite ve satış sonrası hizmetteki mükemmellik olduğunun altını çizdi. Türkiye için özel üretimlerde de bulunduklarını kaydeden Ümit Arısoy, “Örneğin, hastaneler için ‘Duro’ ve ‘Minero Compact’ isimli özel bir malzeme geliştirdik. Çok daha hijyenik ve bakımı kolay. Amacımız Türkiye pazarında özel ürünlerle müşteriyle doğru ve güvenilir bir bağ kurabilmek” ifadelerini kullandı.
Ağaoğlu 1453 için eşsiz ürün: Klasse 33
Basın toplantısında ayrıca Eylül 2013’te Türkiye satış ofisini açan Beaulieu International Group’un en büyük anlaşmasını Ağaoğlu Şirketler Grubu ile gerçekleştiği de açıklandı. Ağaoğlu’nun 4304 konuttan oluşan Maslak 1453 projesinde 300 bin metrekarelik bir zemin kaplama gerçekleştirdiklerini belirten H. Ümit Arısoy, “Bu anlaşma, böylesine önemli bir firma ile iş yapabilmek ve de pazarda firmamızın hak ettiği yeri bulması
adına bizler adına çok önemlidir. Projede kullanılan “Klasse 33” adlı ürünün “kilit sistemi, suya dayanıklılığı ve yüzey dayanıklılığı” ile çok özel bir ürün olduğunu belirten Arısoy, Ağaoğlu şirketinin talebiyle zeminde yapılan bir değişiklik ile de eşsiz hale geldiğini kaydetti.
Dünyada bir projede en büyük satın alma
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde Beaulieu’ye 300 bin metrekarenin üzerinde bir sipariş geçtiklerini ve bunun dünyada tek projede kullanılan en fazla parkeyi oluşturduğunu dile getirdi. Beaulieu’nun teknoloji üreten bir firma olduğunun altını çizen Ağaoğlu, “Parke herkesin üzerinde yaşadığı önem verilen bir malzemedir. Bu nedenle biz dünya markası Beaulieu’yu tercih ettik. Beaulieu, dünyada teknoloji üreten ender firmalardan biri” dedi. Beaulieu’yu Türkiye’de üretim yapmaya da davet eden Ağaoğlu şöyle konuştu: “Türkiye konum bakımından dünyanın en stratejik noktalarından birinde yer alıyor. Üretim üssü hem Ortadoğu’ya hem Asya’ya hem de Rusya’ya köprü vazifesi görür. Türkiye şu anda inşaat sektöründe dünyanın ikinci ülkesi burada üretim yapmalarıyla bu pazarlara daha rahat erişim sağlamış olurlar. Hem de Türkiye’ye de bu teknolojiyi transfer etmiş olurlar.”
“