East Anglia Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada ,yedikleri besinler aracılığıyla yüksek miktarda flavanon alan kadınlarda iskemik inme riskinin % 19 daha az olduğu kaydedildi.
Flavanon, flavonoidlerin 10 alt sınıfından biri olarak biliniyor. Suda çözünebilen doğal bir bileşik olan flavonoidler bitkilerde pigmentasyonu sağlıyor. İçerisinde yüksek miktarda flavonoid ihtiva eden besinler arasında asitli meyveler, yemişler, soğan, yeşil çay, kırmızı şarap ve bitter çikolata bulunuyor.
14 yıl boyunca 70.000 kadın üzerinde yapılan araştırma kapsamında beslenme düzenleri her 4 yılda 1 defa incelendi. Özellikle tükettikleri meyveler ve sebzeler kayıt altına alındı.
Yüksek şeker içeren meyve sularından ziyade asitli içecekler kalbi koruyor, iltihaplanmayı önlüyor ve kan damarlarını güçlendiriyor.
(Milliyet)