Avrupagöz Küçükçekmece Göz Merkezi doktorlarından Op. Dr. Okan Oral, sadece yataklara düşürüp sağlığımızı tehdit etmekle kalmayan grip hastalığının, gözlerimizde birçok şikayete neden olabileceğini söyledi.
Grip; öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı bazen de ateşle seyreder. Tüm bunlar bağışıklık sistemimizin virüslere verdiği bir çeşit cevap olup gözde ise bu virüsler; kızarıklık, sulanma, yanma, batma, göz kapaklarında şişlik, ışığa karşı hassasiyet oluşmasına sebebiyet verirler. Çoğunlukla soğuk algınlığının düzelmesiyle bu bulgular da düzeleceğini anlatan Op. Dr. Okan Oral, bazen bu viral enfeksiyonla birlikte bakteriyel enfeksiyonların da görülebildiğini, bu durumda tedavi edilmesi gerektiğini kaydetti.
Tüm bunlardan korunmanın yollarını açıklayan Op. Dr. Okan Oral soğuk algınlığı boyunca ellerin sık yıkanmasından, gözle temasının mümkün olduğunca azaltılmasından, özellikle kağıt mendillerin göze temas ettirilmemesinden ve ağır göz makyajından kaçınılması gerektiğinden bahsetti. Op. Dr. Okan Oral, “Soğuk algınlığı bulaşıcı olduğu gibi sebebiyet verdiği göz enfeksiyonu da kolaylıkla çevremizdekilere bulaşabilir. Elleri sık yıkamak, ortak eşya kullanmamak, gözlere temastan kaçınmak bulaşma riskini azaltacaktır. Bu dönemde kontakt lens kullanılmamalıdır. 3 gün süren ve geçmeyen sulanma yanma batma, çapaklanma şikâyetlerinde ise bir göz hekimine başvurulmalıdır. Erken müdahalenin büyük önem taşıdığı bu durumda gözde oluşan enfeksiyonlar antibiyotik veya damla gibi ilaçlarla tedavi edebilir” dedi.
Bunların yanı sıra sinüzitin de ilk ve en sık komplikasyonu, iltihabın göz çukuru içine yayılmasıdır. Bu durum körlüğe kadar gidebilen hastalıklara yol açabildiğini belirten Avrupagöz Küçükçekmece Göz Merkezi doktorlarından Op. Dr. Okan Oral, alınacak tedbirlerle hastalıktan korunmanın mümkün olabileceğini ifade etti.