GE Sağlık, En Yeni Anestezi ve Hastabaşı Monitör Platformlarını 2013 Türkiye Anestezi ve Reanimasyon Kongresi’nde (TARK) tanıtıyor.
GE Sağlık (GE), 24Kasım’a kadar Antalya’da sürecek olan Türkiye Anestezi ve Reanimasyon Kongresi’ne (TARK 2013) katılarak en yeni anestezi ve hasta başı monitörlerini vitrine çıkarıyor.
GE Sağlık, TARK2013’te Aisys CS2 ve Avance CS2 ‘yi içeren gelişmiş anestezi platformu CS2’yi tanıttı. End-Tidal Control ve ecoFLOW teknolojilerine sahip olan CS2 Platformu, doktorlara hasta oksijenasyonunun güvenli şekilde optimize edilmesi ve çok düşük(hipoksik) ya da gereğinden fazla taze gaz akışının önlenmesine gelişmiş görsel yönlendirmeleri sayesinde yardımcı olmaktadır. Atık gaz ve anestezik madde kullanımını azaltarak ameliyat güvenliğini arttırmasının yanı sıra çevreye olan zararlı etkilerin azaltılmasına ve hastane maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı olabilmektedir.
Aisys CS2’nin tam entegre dijital bir anestezi cihazı olup daha hızlı klinik karar vermeyi destekleyen bir sistem olduğunu görmekteyiz. Manuel süreçlerin yerini alan End Tidal Control ve ecoFLOW gibi otomatik fonksiyonlar, hassas anestezik ajan iletimini sağlamaktadır. Aisys CS2’nin End Tidal Control özelliği, hastadan dönen anestezik ajan ve oksijen seviyesini sabit tutmak için hastaya gönderilen anestezik ajan miktarını ve taze gaz karışımını otomatik olarak ayarlamaktadır. Bu sayede ameliyat boyunca gereğinden fazla anestezik ajan ve medikal gaz kullanımını önleyip maliyetlerin düşürülmesine yardımcı olmaktadır.
GE Sağlık, ecoFLOW teknolojisini içeren Avance CS2 anestezi cihazını da TARK 2013’te tanıttı
Avance CS2, ecoFLOW özelliğiyle ameliyat sırasında hasta için kritik önem taşıyan güvenli oksijen miktarının belirlenmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda gereğinden fazla kullanılan gaz miktarının ve kullanılan anestezik ajan maliyetlerinin görsel takibini sağlamaktadır. Hem Aisys CS2, hem de Avance CS2 yenidoğanlar, kalp hastaları, riskli ve rutin durumlar dahil farklı hasta tipleri için kullanılabilmektedir.
Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Toraman, “Anestezik ajanların ekolojik ve ekonomik etkileri, bizi etken madde ve oksijen kullanım şeklimizi tekrar gözden geçirmeye zorluyor. Ancak anestezik madde ve oksijen denetiminin ne kadar kritik ve hastaya özel olduğunu biliyoruz. GE’nin ecoFLOW ve End Tidal Control teknolojileri bu ihtiyaçlarımızı tam olarak karşılıyor. Bu teknolojiler hastaya özgü bakım sağlamanın yanı sıra çevreye olan olumsuz etkileri azaltıp, ameliyatların toplam maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı olarak hastanelere fayda sağlıyor” diyerek görüşünü belirtti.
GE Sağlık, TARK2013’te aynı zamanda CARESCAPE B850, CARESCAPE B650 ve yeni piyasaya sürdüğü CARESCAPE B450 monitörünü içeren CARESCAPE monitör ailesini tanıttı. GE Sağlık’ın yenilenmiş monitörleri, potansiyel problemlerin önceden saptanmasına ve daha sürekli veri akışına olanak sağlıyor. Taşınabilir kompakt bir dizayna sahip olan CARESCAPE B450 sürekli monitörizasyon özelliği ile acil servis, yoğun bakım ve ameliyathane için uygun bir monitör olarak karşımıza çıkıyor.
GE Sağlık Türkiye ve Orta Asya Başkanı ve CEO’su Sia Moussavi, “Türkiye’de sağlık sektöründe kurmuş olduğumuz ortaklıklarla güçlü bir geçmişe sahibiz ve ileri teknolojilerimiz ile yeni entegre çözümler sunmaya devam ediyoruz. Anestezi cihazları ve monitörler, hasta bakımında kritik önem taşıdıkları gibi, hastanelerin toplam verimliliğini güçlü bir şekilde etkileyecek konuma sahiptirler. TARK2013’te güvenilir sistemlerimizin yanı sıra, klinisyenlerin daha emin kararlar almalarına, maliyetlerin düşürülmesine yardımcı olacak ve daha fazla kişisel hasta bakımı sunulmasını sağlayacak yeni cihazlarımızı öne çıkardık” dedi.
GE, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın kamu-özel ortaklıkları için sahip olduğu ilerici vizyonu gerçekleştirmek için Bakanlık ile birlikte çalışıyor. Dünya çapında kamu-özel ortaklığı projeleri geliştirmekte kendini kanıtlamış olan GE, teknoloji, varlık yönetimi ve finansal çözümler sayesinde sahip olduğu en üst düzey yetkinliği Türkiye’ye getirmeye odaklanmış durumda. GE, bu yaklaşım ile sağlık sektörünün verimliliğini arttırmayı, bilgi ve teknoloji transferine yardımcı olmayı amaçlıyor. Aynı zamanda Bakanlığın, yatak sayısı ve hizmet kalitesini arttırma, daha düşük maliyetli ve kaliteli sağlık hizmeti erişim hedeflerini destekliyor.
GE Sağlık, bunlara ilaveten, gelişen hizmet ve anahtar teslim proje ortaklıkları ile günümüze kadar Türkiye genelindeki hastaneler için 100’ün üzerinde başarılı proje gerçekleştirdi. GE, bu önemli ortaklıklar sayesinde Türkiye’nin kritik sağlık hizmetleri sorunlarının üstesinden gelebilmek için ileri tanı teknolojileri sunmaktadır.
GE Sağlık’ın Türkiye Anestezi ve Reanimasyon Kongresi’ndeki standı 24 Kasım’a kadar ziyaret edilebilir.