GE Sağlık ve Türkiye’nin sağlık hizmetleri alanındaki lider kuruluşlarından Florence Nightingale Hastaneleri Grubu, Türkiye’de ve bölge ülkelerinde eğitim ve sağlık hizmetleri alanında çalışan profesyoneller için eğitim olanakları sağlamak üzere stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.
Eğitim programlarının ve teletıp yoluyla teşhis uygulamalarının geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi konularındaki hedeflerin,geleceğe yönelik faaliyet alanlarının ve sorumlulukların çerçevesini çizen stratejik işbirliği anlaşmasına Florence Nightingale Hastaneleri Grubu İdari Koordinatörü Dr. Sinan Aran ve GE Sağlık Türkiye ve Orta Asya Başkanı ve CEO’su Siavosh Moussavi imza attı. İmza törenine GE Sağlık Global Başkanı ve CEO’su John Dineen de katıldı.
GE’nin global eğitim uzmanlığından destek alan yenilikçi eğitim ortaklığı, Florence Nightingale’in akademik kuruluşu İstanbul Bilim Üniversitesi’nin yanı sıra grubun uluslararası düzeyde tanınmış klinik eğitim ve tele-radyoloji kapasitesinden de güç alacak. Eğitim ortaklığı sözleşmesi kapsamında, Florence Nightingale’in medikal eğitim merkezinde sağlık çalışanları için klinik ve teknik eğitimler verilecek, Florence Nightingale ve GE çalışanları için liderlik ve klinik eğitimleri düzenlenecek; grubun yeni kurulan Radyoloji Bilgi Teknolojileri Mükemmellik Merkezi sayesinde uzaktan teşhis imkanı sağlanacak.
Gelecek 5 yıl içinde en az 3 bin profesyonele ulaşmayı hedefleyen program, kardiyoloji, radyoloji, nöroradyoloji, omurga, damarlar, onkoloji, yoğun bakım ve ameliyathane gibi kritik tedavi alanlarını kapsayacak.
Florence Nightingale Hastaneleri Grubu İdari Koordinatörü Dr. Sinan Aran, “Florence Nightingale ve GE’nin bölgede genişleme politikaları çerçevesinde teletıp, teleradyoloji ve mezuniyet sonrası tıp eğitimi projesini birlikte yürütme kararı aldık. Gerek yetişmiş sağlık ordumuz, gerekse de güncel tıp teknolojisi sayesinde Türkiye bölgenin parlayan yıldızı durumundadır. GE ile yaptığımız işbirliği ülkemizin bu özelliğinin perçinlenmesine ve bilgi ihracatı gerçekleştirmemize katkıda bulunacaktır” dedi.
GE Sağlık Türkiye ve Orta Asya Başkanı ve CEO’su Siavosh Moussavi, yeni eğitim ortaklığı hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:
“Türkiye’nin sağlık hizmetleri alanındaki dönüşüm planının bir parçası olarak, özel sektörün beceri geliştirme, bilgi transferini teşvik etme ve yerel sağlık uzmanlığını güçlendirme alanlarında önemli bir rol oynaması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle klinik alanda gerçekleştirdiği teknik bilgi ihracatı ile tanınan Florence Nightingale ile kurduğumuz uzun vadeli ortaklık ile gurur duyuyoruz. Bu sayede, eğitim programlarının oluşturulmasına odaklanarak Türkiye’nin ve bölge ülkelerinin klinik ve teknik eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine birlikte destek olacağız”
Anlaşma, Florence Nightingale’in Türkiye’de ve bölge ülkelerine hizmet veren Teleradyoloji Mükemmellik Merkezi’ni daha da güçlendirecek. Merkez, GE Sağlık tarafından sunulan bilişim çözümleri sayesinde klinik görüntülerin aktarımını sağlayarak dünyanın dört bir yanında bulunan klinisyenlerin sisteme bağlanmalarına ve kritik durumdaki hastalar için görüş bildirmelerine olanak tanıyor; bunun yanı sıra hastanenin eğitim alanındaki girişimlerini de destekliyor.
Türkiye’de her gün birçok hastanede kullanılan 15 binden fazla teknoloji ürünü ile hizmet veren GE, halkın daha uygun maliyetli ve kaliteli sağlık hizmetlerine erişimini sağlamak için Sağlık Bakanlığı ve özel sağlık kurumları ile işbirliği yapıyor.
GE, geçtiğimiz günlerde yurtiçi ve yurtdışından fikir önderlerinin katılımıyla düzenlediği panelde Türkiye’deki sağlık stratejisinin bir parçası olarak, hükümetin kamu-özel ortaklıkları ile ilgili vizyonunu anlattı. GE, Türkiye’nin sağlık hedefleri içinde yer alan stratejilere ulaşılması için teknolojide yerel uzmanlık, varlık yönetimi ve finansal çözümlerle katkı sağlıyor.
Türkiye aynı zamanda GE Sağlık’ın Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Pakistan, Suudi Arabistan, Afrika, Türkiye ve Orta Asya’yı kapsayan Doğu ve Afrika Gelişen Pazarlar (EAGM) bölgesinde yer alan 84 ülke için genel merkez görevini de yerine getiriyor.