Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Genel Koordinatörü Kenan Acıkök, dünyanın ilk saç ekim hastanesini Kocaeli Kartepe’de kuracaklarını söyledi. Acıkök, “Hastaneyi kurduktan sonra 10 yıl içinde sadece saç ekiminden ülkemize yıllık 100 milyon avro döviz kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Genel Koordinatörü Kenan Acıkök, Türkiye’nin sağlık turizminde ve özellikle saç ekiminde büyük potansiyele sahip olduğunu, dünyanın ilk saç ekim hastanesini kuracaklarını bildirdi. Konuyla ilgili basın toplantısında konuşan Acıkök, saç ekiminin Türkiye’de çok ciddi bir şekilde yapıldığını belirterek, gelen hasta yoğunluğuna cevap veremediklerini kaydetti.
HER YIL 100 BİN TURİST
Ülkeye her yıl 100 binin üzerinde sağlık turistinin geldiğini ifade eden Acıkök, 2008’de Türkiye’ye sağlık alanında gelen turist sayısı 74 bin iken bu sayının 2010’da 110 bine yükseldiğini ve bu sektörün değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Acıkök, geçen yıl 350 hastaya hizmet vererek 3 milyon avro ciro yaptıklarına da değinerek, bu yıl hedeflerinin 5 milyon avro ciro yapmak olduğunu ifade etti.
HEDEF 100 MİLYON AVRO
Saç ekim hastahanesini İzmit-Kartepe-Yuvacık’ta kuracaklarını belirten Acıkök, “Hastahaneyi önümüzdeki 10 yıllık süreçte kurmayı planlıyorduk ancak erkene aldık. 40 kişilik ekibimizi bu yıl itibarıyla ilk etapta 80’e çıkarmayı hedefliyoruz. 10 yıl sonra düşündüğümüz saç ekim hastahanesi projesini de erkene almak zorunda kaldık. Çalışmalarımıza başladık ve 2013 sonuna kadar bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Dünyanın ilk saç ekim hastahanesini kurduktan sonra 10 yıl içinde sadece saç ekiminden ülkemize yıllık 100 milyon avro döviz kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Saç ekiminde büyük tehdit
Büyük potansiyele sahip sağlık turizminde ihmallerin de bulunduğunu aktaran Kenan Acıkök, “Saç ekiminde en büyük tehdit ‘merdiven altı’ yerler. Halbuki bizim müşterilerimizden yüzde 70’ini yabancılar oluşturuyor ve çok beğeniyorlar” diye konuştu. Medikal turistlerin tedavi alanlarının yüzde 80’ini göz, beyin cerrahisi, ortopedi, diş tedavisi ve kardiyolojinin oluşturduğunu anlatarak, Türkiye’nin dünya sağlık turizminin yüzde 5’ini elinde bulundurduğunu belirtti.
Sağlık turisti 5 kat fazla para harcıyor
Sağlık turizminin doğa, tarih veya kültür turizmi kadar yaygın olmadığını ifade eden Acıkök, şunları söyledi: “Gezi ve tatil için gelen turistin ortalama kişi başına 600-800 dolar gelir bırakmasına karşın, sağlık turistlerinin bu rakamın 5 katına varan harcama yaptığına dikkat çekiliyor. ABD, Balkan ülkeleri ve Türki Cumhuriyetleri’ne göre Türkiye’de sağlık hizmetleri fiyatlarının neredeyse üçte bir oranında düşük olması, yabancıları tedavi için Türkiye’ye çeken etmenlerden. Dünyanın her yerinden saç ekimi için bize hasta geliyor. İngiltere’de 15 bin avroya bu işlemi yapılırken, Türkiye’de yaptığımız kampanya sayesinde hem tatil yapıyorlar, beşte bir fiyata, bir günde gerçek saçına kavuşuyor.”
(Yeni Şafak)