Dünyanın en büyük ve önemli kongreleri arasında gösterilen “Dünya Hipertansiyon Kongresi”, 27 – 30 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak.
Dünya Hipertansiyon Kongresi, 27 – 30 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. 2 milyon Euro’ya mal olacak, yaklaşık 10 bin kişinin katılması beklenen ve 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan Dünya Hipertansiyon Kongresi’nin cirosunun ise yaklaşık 20 milyon Euro’ya ulaşması bekleniyor.
Hipertansiyonla Mücadele Derneği Başkanı ve Dünya Hipertansiyon Ligi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İstemihan Tengiz’e göre, çağımızın en önemli halk sağlığı sorunu olma özelliği taşıyan ve Türkiye’de her üç kişiden birinde görülen hipertansiyon hastalığı, ülkemizdeki tüm ölümlerin yüzde 25’inin de doğrudan sebebi. Tengiz; hipertansiyonun korkutucu bir sağlık sorunu haline gelmesinin önemli bir nedeni olarak; hastalığın toplum içindeki farkındalık durumunun azlığı olduğunu söylerken öncelikli amaçlarının ise bu konudaki bilinci artırmak olduğunu vurguluyor.
Uluslararası etkinliklerin ülke ekonomisine katkısının özellikle dış ticaret gelirleri açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Haliç Kongre Merkezi Genel Müdürü Handan Boyce, “Birçok ülke dış ticaret açığının kapanmasında turizm gelirlerinden yararlanmaktadır. Kongre turizmi olarak bakıldığında; katılımcı profilinin harcama gücü ve potansiyelinin yanı sıra kongrelerin şehre kazandırılması ve organize edilmeleri süreci bütününde farklı sektörlere önemli ekonomik etkileşimi olmaktadır. Bu sektöre salt ekonomik ve finansal kazanımlar açısından bakmamak lazım. Akademik iletişim, know – how paylaşımı, sektörel gelişimin yatırımların önünü açması, nihayetinde ağızdan ağza tanıtım gücü yüksek turistlerin ağırlanması olarak bakıldığında sektörün değeri daha iyi anlaşılacaktır” dedi.