Diyabetle ilgili hasta ve hekim odaklı projeler yürüten Lilly, internet ortamında “Diyabet Akademisi” kurdu. Lansmanı 48. Ulusal Diyabet Kongresinde yapılan elektronik bilgi portalı aracılığıyla hekimler, diyabet tedavisi ve ürünlerine ilişkin en güncel bilgilere tek bir tıkla ulaşabilecek.
1900’lü yılların başında insülini tıbbın kullanımına sunarak diyabetlilerin kolayca ulaşabileceği bir tedavi yöntemi haline getirmeyi başaran Lilly’nin diyabet alanında geliştirdiği projelere bir yenisi eklendi. 9 – 13 Mayıs tarihleri arasında Antalya’daki 48. Ulusal Diyabet Kongresi’nde lansmanı yapılan www.lillydiyabetakademisi.com bilgi platformu, hekimler için diyabet alanında bir danışma merkezi olmayı hedefliyor.
Diyabetle ilgilenen tüm hekimleri, internet ortamında buluşturan ve diyabete ilişkin yeni ürün ve tedavi yöntemleri hakkında haberdar etmek amacıyla oluşturulan “Diyabet Akademisi’ tüm güncel bilgilere tek bir tıkla ulaşılabilmesini sağlıyor. Ayrıca yine aynı platform üzerinden hekimlerle interaktif görüşme yapabilme imkanına da sahip olan Lilly tıbbi tanıtım temsilcileri, diyabete ilişkin hekimlerden gelebilecek her türlü bilgi ve içerik talebinin de Lilly’nin Medikal Bilgi Servisi tarafından hızla yanıtlanmasını sağlıyor.
İnternet üzerinden vaka incelemesi
Üç boyutlu animasyonlarla hazırlanan hasta vakalarını ve hekimler tarafından hazırlanan detaylı sunumları içeren Diyabet Akademi’sine www.lillydiyabetakademisi.com adresinden ulaşılabiliyor. Akademi içinde, “Medya Merkezi”, “Öğrenme Merkezi”, “Kütüphane”, “Hasta Destek Programları Odası” ve “Hekim Destek Odası” başlıkları altında bölümler yer alyor.
“Öğrenme Merkezi”nde diyabet tedavisi ve ürün odaklı gelişmeleri, meslektaşları tarafından yapılan bilimsel sunumlardan interaktif olarak izleyebilen hekimler, “Kütüphane” bölümünde, hastalık ve tedavisiyle ilgili eğitim amaçlı bilgilere erişebiliyorlar. Hekimler ayrıca Akademi üzerinden “Hekim Destek Odası”nda yer alan destek programlarına katılarak hasta eğitimleri hakkında uygulamalı bilgi edinme imkanı da buluyor. Hekimler akademiye ilişkin fikir ve önerilerini ise yine internet sayfası üzerinde bulunan anket aracılığıyla Lilly ile paylaşabiliyor.
“Diyabet tedavisinde hekimlerin ihtiyaçlarını hayata geçiriyoruz”
90 yıl önce insülinin keşfiyle birlikte Lilly’nin diyabet alanında çığır açan tedavilere ve sayısız projeye öncülük ettiğini hatırlatan Lilly Medikal Direktörü Suna Avcıl, bu yeni platformu da Lilly’nin diyabet alanındaki öncü projelerinden biri olarak nitelendirdi ve
“Her bir diyabetlinin tedavi sürecinde karşılaştığı zorlukların ve ihtiyaçların kişiye özel olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle diyabet tedavisindeki hedefimiz bireysel hasta sonuçlarını iyileştirmek” diye konuştu. TURDEP II verilerine göre diyabetin prevalansının %14’lere çıktığını vurgulayan Avcıl, diyabetin ülkemizde yaygın görülen bir sağlık problemi olduğunu, etkin tedavisi konusunda hekimlerin önemli rol ve sorumluluğunun bulunduğunu belirtti. Avcıl, Diyabet Akademisi Platformunun bu önemli sağlık sorununun yönetilmesinde hekimlerimizin ihtiyaç duyduğu bilgi ve güncel gelişmelere ulaşması için önemli bir referans olacağını vurguladı.