Sealed Air’in iş birimi Diversey Care otel ve hastaneleri Lejyonella’dan temizliyor
169 ülkede 500’den fazlası bilim insanı ve mühendis olmak üzere 23.000 çalışanı, dünya üzerinde 145 imalat tesisi ve 56 araştırma merkezi ile alanların ve ürünlerin korunması, temizliği, hijyeni konusunda uzman çözümler sunan Sealed Air, Lejyoner Hastalığı ile mücadelede işletmelere yol gösterecek çözümler sunuyor. Sealed Air bu tehlikeli hastalık ile; temizlik ve hijyen grubu Diversey Care’in, Lejyonella ile geliştirdiği ürün serisi DiverGard ile mücadele ediyor ve seride Lejyonella dört farklı ürün bulunuyor.
Otel ve hastanelere dikkat
Su kaynaklarında bulunan Lejyonella bakterisinin solunum yoluyla akciğere girmesiyle oluşan, zatürre türü bir hastalık olan Lejyoner Hastalığı, gerekli önlemler ve periyodik bakımlar ile önlenebiliyor. Hastalıktan korunmak için özellikle otel, AVM, hastane, restaurant, okul, SPA, yüzme havuzu, ofis gibi insanların yoğun olarak su kullanımının bulunduğu ortamlarda daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Lejyonella ile mücadelede en önemli unsur önleyici faaliyetler. Bakterilerin bulunma ve çoğalma potansiyellerinin olduğu alanların kritik kontrol noktalarının periyodik olarak temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi, hastalık riskini ciddi oranda azaltıyor. Bu sebeple, tüketicilerin kullandıkları tesislerde Lejyonella ile ilgili alınan tedbirleri de mutlaka sorgulamaları gerekiyor.
Hedef hijyenik ortamlar sunmak
Markaları ile daha güvenli ve israfı azaltan bir gıda tedarik zinciri temin etmeyi, dünyanın dört bir yanına gönderilen değerli ürünleri muhafaza etmeyi ve hijyenik ortamlar sunarak sağlığı korumayı amaçlayan Sealed Air, Lejyonella bakterisi ve Leyjoner Hastalığı ile mücadeleyi öncelikleri arasına aldı. Bu alanda hem hizmet sunduğu iş ortakları hem de resmi kurumlarla birlikte farkındalık oluşumu ve denetim çalışmaları yapan Sealed Air’in Diversey uzmanları, Lejyonella bakterisinin önlenmesi ve dezenfeksiyonu için geliştirdikleri DiverGard Serisi ürünler ile Lejyoner Hastalığı’na karşı uzman çözümler sunuyor.
Lejyoner Hastalığı’na yol açan bakteri 1977 yılında Philadelphia’da lejyonerlerin toplantısı sırasında ortaya çıkan salgınla tanımlandı ve hastalığa lejyoner adı verildi. Genellikle doğadaki su kaynaklarında bulunan ve 20-45 °C’deki sıcaklık aralıklarında hızla çoğalabilen, tehlikeli bir bakteri türü olan Lejyonella bakterisinin solunum yoluyla akciğere girmesiyle oluşan Lejyoner Hastalığı’nın semptomları gribal bir enfeksiyon gibi kas ağrısı, baş ağrısı, yorgunluk ve ateşle seyreden kuru öksürük şeklinde kendini gösteriyor.
50 yaş üstü risk altında
Hastalığın kuluçka periyodu 2 ila 10 gün arasında değişirken öksürüğün akciğer enfeksiyonunun ilk işareti olduğu uzmanlarca belirtiliyor. Özellikle 50 yaş üstü insanlar, akciğer rahatsızlığına sahip insanlar, sigara ve alkol tüketenler, bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler Lejyoner hastalığına yakalanma konusunda yüksek risk altında. Uzmanlar bu durumlarda ölüm oranının yüzde 20’lere çıktığını belirtiyor.
Dezenfeksiyon çok önemli
Bu ciddi ve ölümcül hastalığın önlenebilmesi için, bakterilerin bulunabileceği ortamların saptanması ve uygun şekilde dezenfeksiyonu gerekiyor. Havalandırma sistemlerinin su bulunan kısımları (soğutma kuleleri), su depoları, kapalı alanlardaki havuzlar, duş başlıkları ile bazı tıbbi aletlerin bulaşıcılık açısından dikkatle kontrol edilmesi gerekiyor.