Her hastanın anatomisi ve fiziksel durumu kendine özgü olduğundan, stent kapakçığının boyut ve konfigürasyonunun ameliyattan önce belirlenmesi, implantasyon ve kullanım sırasında cihaz performansını etkilediği için kritik önemde. FEops’un Dassault Systèmes’in SIMULIA uygulamasını kullanarak geliştirdiği TAVIguide teknolojisi, TAVI ürün ve prosedürlerinin tasarımı, planlaması, güvenliği ve verimliliğini geliştirmeyi hedefliyor.
FEops, Ghent Üniversitesi’ndeki IBiTech-bioMMeda grubuna ait bir şirkett. Biyomedikal uzmanlarından oluşan ekibi, dünyanın her yerinden akademik araştırmacılar ve klinik uzmanları ile birlikte gelişmiş kardiyovasküler cihaz ve prosedür modelleme üzerine on yıllara dayanan bir tecrübeye sahip. FEops, ISO Standartları ve FDA talimatlarına uygun yorulma güvenlik faktörlerini belirlemek için SIMULIA çözümleri ile hassas gerilim/gerginlik analizleri gerçekleştiriyor.
Kalp Stentinin Her Hareketi Görselleştiriliyor
FEops kurucu ortağı Doktor Matthieu De Beule, “Dassault Systèmes’in Simulia yazılımının şirketimiz içinde geliştirilen tescilli yazılımlarla birleştirilmesi, cihaz geliştiricilere ve cerrahlara ürün geliştirme ve implantasyonunun her aşamasında kalp stentinin hareketlerini görselleştirmelerinde yardımcı oldu” diyor ve ekliyor: “Ayrıca, tedavi boyunca hastaya özel tüm olanaklı optimum sağlık imkanlarını sağlamak için karşılanması gereken birçok parametreyi daha iyi anlamamızı da sağladı. “Kardiyovasküler ve endovasküler cihazlar son derece dinamik ortamlarda çalışmalıdır. Simülasyon tabanlı planlama araçlarımız, optimum aort kapakçığı stent cihazı konumu, boyutu ve tipi için değerli bilgiler sağlıyor. Bu durum cerrahlara, ameliyat öncesinde hastalarıyla ilgili en iyi kararları almaları ve ameliyat sonrasında en iyi sonuçları elde etmeleri için olanak sağlamakta”
Dassault Systèmes Kuzey Avrupa Genel Müdürü Stephen Chadwick ise bu teknolojiyle ilgili şunları söyledi: “Diğer birçok sektörde olduğu gibi yaşam bilimlerinde de yeni fikirlerin prototipler üreterek değerlendirilmesi ve bunların karşılaştırılması vakit alan bir süreç. Bilgisayar simülasyonunun kullanılması, farklı tasarım alternatiflerinin keşfedilmesine olanak sağlıyor, gerçek dünyaya uygun prototip çalışmalarını azaltıyor ve ürün gelişimini hızlandırıyor. TAVIguide, yasal izinler için kullanışlı ek bilgiler sağlıyor, üreticilerin, klinik çalışmalar sırasında cihazların performansını daha iyi kavramalarına yardımcı oluyor.”