2017 yılında bitirilmesi hedeflenen Yeni Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri Projesi, Fatih Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm çalışmalarında önemli bir yer tutuyor.
İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri’nin yeniden yapılandırılması projesi kapsamında Çapa Yerleşkesi’nde yıkım başlıyor. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, “Yeni Çapa ve Cerrahpaşa projeleri ile ilgili olarak projeler için deprem risklerinin yanı sıra öğretim üyeleri, hasta ve öğrenci tercihleri de analiz edildi. Projeleri 4 yılda bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Dönüşüm Başladı
İstanbul Üniversitesi ve Fatih Belediyesi’nden kentsel dönüşümde ortak çalışmalar başlıyor. Fatih Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Çocuk Polikliniği’nin yıkımıyla başlandı. 5 Kasım 2012 tarihinde başlayan yıkım çalışmalarında Fatih Belediyesi, kentsel dönüşüm yasası çerçevesinde 40 noktada toplam 6 bin 500 binayı yıkarak yenilemeyi hedefliyor. Kentsel yenileme projesinde İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerinin yenilemesi de yer alıyor. 2017 yılında bitirilmesi hedeflenen Yeni Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri Projesi, Fatih Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm çalışmalarında önemli bir yer tutuyor.
Projenin 4 Yılda Tamamlanması Planlanıyor
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, “Yeni Çapa ve Cerrahpaşa Projeleri” ile ilgili olarak, “Projeler için deprem risklerinin yanı sıra öğretim üyeleri, hasta ve öğrenci tercihleri de analiz edildi. Projeleri 4 yılda bitirmeyi
hedefliyoruz” dedi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, kentsel dönüşüm yasası çerçevesinde Fatih ilçe sınırlarında 40 noktada toplam 6 bin 500 binayı yıkarak yenilemeyi hedeflediklerini belirtti. İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri’nin Yerinde, Yeniden, Acil Yapılandırılması Projesi’nde içinde son sistem teknik donanımın yer aldığı, doktor ve hastaların ihtiyaçlarına uygun olarak planlanmış, hastanelerin tüm birimlerinin doğru yerlere yerleştirildiği, öğretim üyeleri, sağlık çalışanları, öğrenciler ve hastaların farklı birimlere kolayca geçebildiği, modern mimari anlayışın hakim olduğu, estetik ve depreme dayanıklı, fiziksel altyapıları tam binalar yapma hedefiyle yola çıkıldı. İnşa edilecek tıp fakülteleri binalarıyla aynı zamanda başka tıp fakültelerine de örnek olacak bir model ortaya koymak amaçlandı.