Dünyacı ünlü kalp doktoru Mehmet Öz; Kanser Haftası nedeniyle, Digitürk’teki Home TV’de yayınlanan programında, hastalıktan korunma yolları hakkında önemli bilgiler verdi. İşte Öz’ün anlattıkları:
Domates, içerdiği yüksek likopen sayesinde karaciğer ve prostat kanseri riskini azaltıyor.
Ağırlıklı olarak yağ oranı yüksek gıdalarla ya da kırmızı etle beslenenlerin kolon ve bağırsak kanserine yakalanma ihtimali yüksektir!
E VİTAMİNİ RİSKİ ARTTIRIR
Karaciğer kanserini önlemek için sigaradan ve pasif içicilikten uzak durmak gerekiyor. Ayrıca araba camlarını açık tutarak yollardaki hava kirliliğini solumamak da önemli bir ayrıntı.
E vitamini desteği alanların; prostat kanserine yakalanma riski var. Bu yüzden erkeklerin vitamin desteği alırken, E Vitamini düşük olanları tercih etmeleri çok önemli…
Günlük aspirin tüketimi ve lifli besinler yemek de kolon kanseriyle mücadelede yardımcı oluyor.
Omega 3 asitleri ve günde üç bardak yeşil çay, meme kanserine yakalanma oranını düşürüyor. Haftada iki kez brokoli ve Brüksel lahanası yemek de gerekiyor.
Cilt kanserinden korunmak için 15 dakikadan fazla güneşe maruz kalınmaması ve vücuttaki benlerin kontrol ettirilmesi de çok önemli..