Türk Böbrek Vakfı, 8 Mart Dünya Böbrek Günü’nde “Dünyada Ve Türkiye’deki Kronik Böbrek Hastalığı” Konulu Panelde Önemli İsimleri Biraraya Getiriyor…
Günde 6 Gramdan Azı Yarar, Fazlası Zarar!
Beslenme Alışkanlıkları ve Önleyici Tedbirler Olumlu Sonuçlar Doğuruyor…
Kronik böbrek hastalığı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de öncelikli bir halk sağlığı sorunu haline geldi. Toplumların geniş kitlelerini kapsayan bu sağlık problemi, aynı zamanda önlenebilir bir hastalık. Eğitim ve çeşitli bilinçlendirme çalışmalarıyla yapılacak yaşam tarzı değişiklikleri, %60 oranında olumlu sonuçlar doğurarak önleyici tedbirlerin önemine dikkat çekiyor. .
8 Mart 2012 Dünya Böbrek Günü için her yıl bir tema belirleniyor. IFKF (Uluslararası Böbrek Vakıfları Federasyonu), bu yılın konusunu “Organ Nakli” olarak belirledi. Ancak ülkeler yerel öncelikleri doğrultusunda tema belirleme hakkına sahip olduğundan, Türk Böbrek Vakfı Türkiye’nin temasını tüketimdeki artış nedeniyle “TUZ” olarak belirledi. Dünya Böbrek Günü etkinlikleri kapsamında Türk Böbrek Vakfı evsahipliğinde düzenlenecek panelde, beslenmenin böbrek sağlığına etkisi ve tuz kullanımı öne çıkıyor.
Panelde Kronik Böbrek Hastalığına Genel Bakış, Türkiye’de ve Dünyada Böbrek transplantasyonu, Türk Böbrek Vakfı Nakil Programı, Beslenmenin Hastalığa Etkisi, Tuz Kullanımı: yarar – zarar ilişkisi ve Tuz Miktarının Kısıtlanmasına Yönelik Yapılan Çalışmalar ve Yasalaşma Süreci gibi konular uzmanlar tarafından her yönüyle işlenecek.
Türk Böbrek Vakfı ve IFKF Uluslararası Böbrek Vakıfları Federasyonu Başkanı Timur Erk’in moderatörlüğüyle gerçekleşecek panelde, alanında uzman isimler önemli konularla yer alacak.