Anadolu Sağlık Merkezi tarafından 2010 yılında hizmete açılan Kemik İliği Nakli Merkezi, 600’üncü naklini kutladı.
Kemik İliği Nakli Merkezi’nde tedavi olan hastaların da katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Merkezimizde her yıl 250 nakil gerçekleştirildiğini söylemekten gurur duyuyorum” dedi.
Anadolu Vakfı’nın kurduğu Anadolu Sağlık Merkezi tarafından Türkiye’deki ve yurt dışındaki hastalara da hizmet verme amacıyla açılan Kemik İliği Nakli Merkezi’nde şu ana kadar 600 nakil gerçekleştirildi. Uluslararası standartlara sahip olan merkezin, kemik iliği naklindeki başarısı hastane bahçesinde özel olarak kurulan çadırda kutlandı. Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte merkezde tedavi gören hastalar duygusal anlar yaşadı.
Kemik İliği Nakli Merkezi’nin çalışmalarından gurur duyduğunu söyleyen Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Sağlık, büyük bir özveri ve hassasiyetle odaklandığımız alanların başında geliyor. Anadolu Sağlık Merkezi’ne şimdiye kadar yaklaşık 250 milyon dolar yatırım yaptık. 600 nakil yapan Kemik İliği Nakli Merkezi’miz güçlü ekibi ve teknolojik alt yapısıyla hizmet veriyor. 2010 yılında kurulan merkezimizde sadece ülkemizden değil, yurtdışından da nakil bekleyen hastalara tedavi olanağı sağlıyor, tüm gereksinimlerine cevap verebiliyoruz. Kuruluşunu takip eden ilk yılda 100 nakil gerçekleştirilen Kemik İliği Nakli Merkezinde bugün, 600. kemik iliği naklini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Anadolu Sağlık Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Direktörü Prof. Dr. Zafer Gülbaş, tedavisi gerçekleştirilen hastaları sağlıklı bir şekilde görmekten daha büyük bir mutluluk olmadığını söyleyerek, “Şu anda yılda ortalama 250 hastaya nakil yapıyoruz amacımız daha fazla hastaya hizmet vermek” dedi. Kemik iliği naklinde en önemli ayrıntının, tedavi gören hastaların enfeksiyonlardan korunması olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gülbaş, “HLA doku grubu uyumlu hastalar dışında kısmi uyumlu kardeş ve yakınlarından da kemik iliği nakli yapıyoruz. Haploidentik nakil tipini ülkemiz insanına da giderek artan sıklıkta sunuyoruz. Bu nakil tipiyle HLA doku grubu uygun kardeşi olmayan hastalarımıza da nakil olma şansına neden olmuş ve bu nakil tipini 100’den fazla hastaya yapmış bulunuyoruz. Bu konuda oldukça önemli tecrübemiz bulunmaktadır. Tüm Kemik İliği Nakli Merkezi Ekibi bu konuda önemli deneyim kazanmıştır ve bu deneyimi hastalarımıza sunmanın mutluluğu içindeyiz. Ancak hastalarımızın ve ailelerinin unutmaması gerekiyor; Allojeneik nakil uzun bir süreçtir. Aile desteğinin en az bir yıl ve etkili bir şekilde sürmesi gerekmektedir” dedi.