ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Ünitesi ve Radyoloji Anjiografi Ünitesi törenle hizmete açıldı.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesine kazandırılan Nükleer Tıp Ünitesi ile Radyoloji Anjiografi Ünitesi törenle hizmete açıldı.
ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne tamamen Aydın Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla kazandırılan Radyoloji Anjiografi Ünitesi ile hizmet alımı şeklinde faaliyete geçirilen Nükleer Tıp Ünitesi törenle hizmete girdi. ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan açılışa Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet Özkan ve davetliler katıldı.
Açılış töreninde Radyoloji Anjiografi Ünitesi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Kutsi Köseoğlu, Ege Bölgesi’nde sayılı merkezde bulunan bir cihaz satın alınarak kurulan merkezin başta Aydın olmak üzere çevredeki tüm vatandaşlara hizmet vereceğini söyledi. Ünitenin kurulmasıyla birlikte verilen hizmetlerin kalitesinin ve bakılan hasta sayısında yüzde 100’lere varan bir artış olduğuna işaret eden Kökseoğlu, ünitenin kazandırılmasını sağlayan Aydın Valiliği ve İl Özel İdaresi ile desteklerinden doları ADÜ Rektörü Birincioğlu’na teşekkür etti. Köseoğlu, bu cihaz sayesinde teşhis ve tedavide önemli bir mesafe aldıklarını ifade etti.
Nükleer Tıp Ünitesini tanıtan Prof. Dr. Yakup Yürekli de, kanser hastalarına yönelik bir birim oldukları için randevusuz çalıştıklarını söyledi. Kanser şüphesiyle gelen hastaların rahatlaması veya tedavisini yapılması için en kısa sürede sonuç verebilmek için gayret gösterdiklerini kaydeden Yürekli, kurulan ünitenin bölgede büyük bir eksikliği gidereceğinin altını çizdi.
ADÜ Bölgenin Sağlık Merkezi Olacak
ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ndeki bölümler, hizmetler ve personel yapısı hakkında bilgiler veren Başhekim Doç. Dr. Mustafa Oğurlu ise, “ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak halkımıza sağlıkta en kaliteli hizmeti sunmak için gayret gösteriyoruz. Nitelikli idari ve sağlık personellerimizin yanı sıra modern ünitelerimize her gün yenilerini ekliyoruz. ADÜ’de verilen kaliteli sağlık hizmetleri nedeniyle iş yoğunluğumuz her gün artıyor. Şuan ki yapımızla Türkiye’nin sayılı sağlık merkezlerinden birisi haline gelmek bizleri gururlandırıyor. Bunan birlikte hizmet kalitemizi artırmak ve taleplere cevap verebilmek için bina, personel ve tıbbi cihazlarımıza takviye yapmaya çalışıyoruz. Aydın ve çevre illerden sağlık hizmeti alabilmek için İzmir’e gitmek durumunda kalan hastalara umut olan ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi, birçok branşta bölgenin sağlık merkezi olmak için emin adımlarla ilerliyor” dedi.
Nükleer Tıp ve Radyoloji Anjiografi ünitelerinin hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Birncioğlu da, “Üniversiteler ve bağlı kuruluşları üst düzey hizmet vermek, araştırma yapmak ve nitelikli personel yetiştirmek için mücadele veriyorlar. Aydın ve çevresinin Adnan Menderes Üniversitesi’ne ihtiyacı var. Hocalarımız üst düzey bilgi ve tecrübeye sahipler. Halkımıza hizmet edebilmemiz için desteklerini esirgemeyen Aydın Valiliği, kurumlar, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kanser Tedavi Ve Organ Nakli Merkezi Olma Yolunda İlerliyor
Öte yandan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, ADÜ’yü onkoloji tedavi ve organ nakli merkezi haline getirme yolunda çalışmalarının devam ettiğini belirtti. ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ndeki bölümler, hizmetler ve personel yapısı hakkında bilgiler veren Başhekim Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin 20 yıllık tarihsel gelişimini anlatarek, “1993 ve 2010 yılları arasında 238 yatak kapasitesi, 25 yoğun bakım yatağı ve 5 ameliyat salonu ile Şehir Hastanesi binasında hizmet verdik. Ardından 15 Şubat 2010’da yeni binaya geçtik. Şu an için toplam 52 bin metrekare kapalı alana sahip 3 bloktan oluşan bölümü tamamlanmış ve hizmete açılmış bulunmaktayız. Adli Tıp, Aile Hekimliği, Halk Sağlığı, Psikiyatri Anabilim Dalları faaliyetine Şehir Hastanemizde devam ediyor. İleriki dönemde bu bölümlerimizin de Kampus Hastanemize taşınmasını planlıyoruz. Kampus hastanemiz 559 tescilli yatak kapasitesine sahiptir. 47 genel, 6 acil, 12 yeni doğan yoğun bakım yatağı olmak üzeri toplam 65 yoğun bakım yatağı mevcuttur. 14 ameliyat salonuna, helikopter pisti ve ambulans helikopter ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Ayrıca bu yıl hastane bahçesindeki 640 araçlık otoparkımız da ücretsiz olarak Aydınlılar’a sunduk” dedi.
“Hedeflerimiz Doğrultusunda İlerliyoruz”
Başhekim Dor. Dr. Oğurlu; ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin hedeflerine değinerek, sözlerin şöyle tamamladı: “Bunlar hedeflerimiz. Bir de yapacaklarımıza bakacak olursak, fizik tedavi hizmetlerinin geliştirilerek, yataklı termal fizik tedavi merkezi, termal turizm gelirlerinin arttırılması, Radyoterapi merkezinin açılmasıyla Onkolojik tedavide merkez haline gelmek, Organ nakli merkezi haline gelmek, Kardiyoloji-Kalp damar cerrahisi merkezinin açılması, hastanemizin travma merkezi haline gelmesi ve Palyatif bakım merkezinin açılması, Kemoterapi Merkezi, İnme Ünitesi açmak, yeni poliklinik binası, Uyku Ünitesini Genişletme, Kemik İliği Nakil Ünitesini düzenlemek, 60 yataklı Yenidoğan ve Erişkin YB açılması, bölgenin ihtiyacı olan tüp bebek merkezinin açılması yönünde çalışmalar ve yanık ünitesinin açılması”