Ambient Experience uygulaması, Güney Kaliforniya’daki (ABD) San Joaquin Community Hospital hastanesinde görüntüleme ve radyasyon tedavisi prosedürlerine tabi tutulan hastalar için dinamik ışık, video ve ses ile rahatlatıcı bir ortam oluşturacak.
Royal Philips Electronics, Ambient Experience hastane çözümünün 500’üncü siparişini aldığını ve böylece 2006 yılında başlattığı bu hasta odaklı klinik ortam uygulamasının satışında dönüm noktasına ulaştığını bugün açıkladı. San Joaquin Community Hospital hastanesi (Bakersfield, Kaliforniya, ABD) yeni Kanser Merkezi için Ambient Experience uygulamasını içeren Big Bore Bilgisayarlı tomografi tedavi planlama odası siparişi verdi. Ayrıca, Kanser Merkezi’nin radyasyon tedavisi odalarından ikisinde, batı dünyasında üç kişiden en az birinin hayatının bir döneminde maruz kaldığı kanser hastalığının teşhis ve tedavi süreçlerinde hastaların yaşadığı stresle başa çıkmalarına yardımcı olan rahatlatıcı atmosferler oluşturma konseptinden yararlanılacak. San Joaquin Community Hospital hastanesi Kanser Merkezi’nin Ocak 2013’te açılması bekleniyor.
“Philips’in Ambient Experience konseptini ilk duyduğumda, bunun, Kanser Merkezimizi bölgedeki diğer klinik tesislerden farklı kılacak bir şey olabileceğini hemen fark ettim” diyor, San Joaquin Community Hospital hastanesi müdürü ve CEO’su Sam Itani. “Hasta deneyimine gösterilen özenin personelimizin gereksinimlerine gösterilen özenle birleştirilmesi bu durumu çift taraflı kazanç haline getiriyor. Hastalarımızın bakımı konusunda bütünüyle yeni bir standart oluşturmak için sabırsızlanıyorum.” Ambient Experience çözümleri, hastalara sakinleştirici, güven verici ve rahatlatıcı bir ortam oluşturmak için dinamik ışık, video ve ses özelliklerinin yenilikçi şekilde kullanımına dayanıyor. Ortam aydınlatmasının tonu ve yoğunluğunun yanı sıra odadaki ses-görüntü içeriğini belirleyen tema seçimi konusunda hastalara kişiselleştirilmiş kontrol olanağı tanınması ile hastaların prosedürlere katılımı teşvik ediliyor. Muayene ve tedavi odalarının özel tasarım stratejilerine göre düzenlemesiyle hastalar karmaşık teknolojik tıbbi cihaz ve prosedürlerden daha az etkileniyor. Uygulamanın faydaları sadece hastalara yönelik değil. Philips Ambient Experience ortamlarının, tıbbi işlemlerin süresini kısaltırken aynı zamanda sağlık çalışanlarının daha verimli ve mutlu çalışmasına yardımcı olduğu da gözlenmiştir .
Philips Healthcare Müşteri Hizmetleri CEO’su Grug Sebasky, “Konseptin piyasaya sunulmasından bu yana geçen altı yıl içinde 500 Ambient Experience uygulamasının kişiselleştirilmiş bir çözüm olduğu hesaba katıldığında, oldukça önemli bir başarı olduğunun altını çiziyor. “Geçtiğimiz yıl Ambient Experience çözümümüze karşı talebin arttığını gördük ki bu da hasta deneyiminin önemiyle ilgili küresel farkındalığın artmakta olduğunun önemli bir kanıtı. Artan müşteri talebi, hasta-dostu rahatlatıcı ortamların sadece hastalar için değil hastaneler için de faydalı olduğu gerçeğini yansıtıyor” diye konuştu.
Philips, tıbbi görüntüleme odaları, görüntüleme öncesi hazırlık odaları (özellikle PET/CT ve PET/MR için), tedavi odaları ve acil servislerde kullanılan Ambient Experience çözümü ile rahatlatıcı tedavi ortamları alanında öncü. İlk Ambient Experience odası 2005’te Chicago’daki (ABD) Advocate Lutheran General Çocuk Hastanesi’nde kurulmuştu. Ticari Ambient Experience programı ise resmi olarak 2007’de ABD’de başlatıldıktan sonra kademeli olarak Avrupa’ya ve Çin ve Orta Doğu gibi gelişen coğrafyalara yayıldı. Ambient Experience bugüne kadar dünya çapında elli ülkede kuruldu. Bugün dünya çapında 50 ülkede 400’ün üzerinde hastanenin çeşitli klinik ortamlarında Philips Ambient Experience uygulaması tercih edilmiştir. Philips Ambient Experience, Kuzey Amerika Radyoloji Derneği’nin (RSNA) 25-29 Kasım 2012 tarihlerinde Chicago’da (ABD) gerçekleştirilen 98’inci yıllık toplantısında da sergilendi.
Detaylı bilgi için Philips RSNA Haber Merkezi: http://www.philips.com/RSNA.