Beş kıtada medikal teknoloji ve medikal tıbbı cihaz ürünleriyle Türkiye’nin bu alandaki lider markası Alvimedica, TURQUALITY sertifikasını ürünlerinde kullanmaya hak kazandı.
Dış pazarlarda 40’ı aşkın ülkeye gerçekleştirdiği ve 30 milyon doları aşan ihracat hacmiyle girişimsel kardiyoloji alanında Türkiye’nin haklı gururu Alvimedica, TURQUALITY programına kabul edilen ilk medikal marka oldu.
İhracata odaklı şirketleri desteklemeyi görev edinen Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın gözetiminde yürüyen; dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olarak tanınan TURQUALITY sertifikasının bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Alvimedica için dış pazarlarda önemli bir manevi destek olduğunun altını çizen Alvimedica CEO’su Dr. Cem Bozkurt konuyla ilgili şunları söyledi: “TURQUALITY kapsamında yer almak, bize küresel ölçekte kendi teknolojilerimizin başarısının yanında devletimizin gücünü yanımızda hissetmek açısından da önemli bir kurumsal destek sağlamış olacaktır. Dünya standartlarında yaptığımız yatırımlarla küresel bir markaya ulaşmak istedik ve bugüne kadar çıtayı daima yüksek bir noktaya koyduk. Şu anda Alvimedica’nın başarısı ve markamıza olan inancımızın doğruluğunu bir kez daha teyit etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. TURQUALITY akreditasyonu sayesinde artık tüm dünyada daha güçlü ve emin adımlarla yol alabileceğiz. Arjantin’den Çin’e kadar dünyanın tüm önemli medikal pazarlarında TURQUALITY sertifikasını taşıyan ürünlerimizle Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyacağız”. Alanında bir ilke daha imza atmış olan Alvimedica’nın da katılması ile bugüne kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin ihracatında önemli ağırlıklara sahip TURQUALITY markası 82’ye ulaştı.
Alvimedica
Stent ve stent uygulama sistemlerinde, bugün, Türkiye’nin Ar-Ge lideri olan Alvimedica, 2007 yılında Danimarka ve İsveç’te yaşayan Türk iş ve bilim adamlarının yenilikçi ürünler geliştirmek amacıyla biraraya gelerek kurduğu bir girişimdir. Alvimedica, aynı yıl, kendi Ar-Ge’sinde geliştirdiği Ephesos STS ile Türkiye’nin ilk ve tek stent ve balon üreticisi Nemed Tıbbi Ürünler’i satın aldı. İstanbul, Çatalca’da, 5.500 metrekarelik tesislerinde dünya standartlarında Ar-Ge’si ve Avrupa’nın en büyük 10.000 Class clean room (temiz oda) ortamı, 100’ü aşkın üründen oluşan zengin portföyü (çıplak (bare metal) stent ve ilaç salımlı (drug-eluting) stentleriyle, kateterleriyle…) doğrudan veya temsilcilikler aracılığıyla faaliyet gösterdiği 40’ın üzerinde ülkede dünya devleriyle rekabet etmektedir. Teknoloji yatırımlarıyla medikal endüstride ülkemizin yüz akı olan Alvimedica, İstanbul’da 12, Hollanda’da 24 ve ABD’de ise 19 uzman ve profesyoneli araştırma ve geliştirme çalışmaları için istihdam etmektedir. Ayrıca, Alvimedica global markasının pazarlama faaliyetleri Hollanda Amsterdam ofisinden yönetilmektedir. Türkiye’nin bu alanda en rekabetçi markası olan Alvimedica her yıl kazandığı her 10 Euro’nun 2’sini Ar-Ge çalışmalarına harcarken bu yatırımları sayesinde bugün doktorların çok farklı ihtiyaçlarına cevap veren ileri teknolojili çok çeşitli stent ve stent uygulama ürünü üretebilmektedir. Birleşmiş Milletler tarafından benimsenen 10 temel ilkeyi iş dünyanın ortak paydası haline getirmeyi hedefleyen BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nde Türkiye’nin yenilikçi medikal teknoloji şirketi Alvimedica’nın da imzası da bulunmaktadır. Ayrıca, Global Compact “UN WOMEN”da da (Kadınları Güçlendirme Konseyi) Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton’un temsilciliği ile yer alan Alvimedica, sadece çalışma sürecinde değil, ayrıca yürütücü komiteden, idare ve üretime kadar her katmanda yer alan yüzde 50 oranındaki kadın çalışanları ile, kadınlara fırsat eşitliği, dahil etme ve eşit muamele sağlama konusunda da ilk ve örnek olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Alvimedica, Sağlık Bakanlığı, Avrupa ve Türk Kardiyoloji Dernekleri’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği; ambulanslarda ve kalp krizi vakalarına müdahaleler sırasında, acil servislerde sürekli çalışan anjiyo cihazının bulundurulması; bu vakalara acil müdahale için uzman doktor, hemşire ve teknisyenlerin dönüşümlü ama 24 saat sistemiyle çalışmasının sağlanması; konuyla ilgili sağlık ekibinin girişimsel kardiyoloji simülasyon eğitimleri gibi çalışmaları içeren “Yaşam için stent” (Stent For Life) projesine de önemli destekler sunmaktadır.