Cerebral Palsy Türkiye (Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı) ve Nutricia Türkiye, Serebral Palsili çocukların fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelişimlerine destek olmak amacıyla hayata geçirdikleri “Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım – Beslenmeden Olmaz” projesinin 4. yılında 105 çocuğa ulaştı. Proje, toplamda 1,765 seans tedavi hizmeti sunarak bu çocukların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.
Nutricia Türkiye ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, projeye 2025 yılında da devam etmeyi planladıklarını belirterek, sağlık profesyonellerinin katkılarıyla paydaş ekosistemlerini güçlendirdiklerini vurguladılar.
Proje, 105 Çocuğun Hayatına Dokunuyor
Kişiye özel multidisipliner tedavi yöntemleri ve beslenme danışmanlığı sunan proje, fizyoterapi, diyetisyenlik, dil ve konuşma terapisi ile psikolojik destek gibi hizmetleri içeriyor. Bu sayede, Serebral Palsili çocukların iletişim, el becerileri, büyüme ve gelişimlerine katkıda bulunuluyor. Proje, beslenme ve iletişim becerilerinde olumlu gelişmeler sağlarken, aynı zamanda Serebral Palsili çocuklarda malnütrisyon riskini azaltmaya ve yutma bozukluğu ile anksiyete seviyelerini düşürmeye yardımcı oluyor.
Nutricia Türkiye Uzman Beslenme Direktörü Cenk Kurt, Serebral Palsi tedavisinde multidisipliner bir yaklaşım benimsediklerini ifade etti. Kurt, “Ülkemizde yaklaşık 96 bin Serebral Palsi tanısı konulmuş çocuk bulunduğu tahmin ediliyor. Bu ciddi durum karşısında, Nutricia Türkiye olarak projelerimiz ve farkındalık çalışmalarımızla destek vermeye devam ediyoruz. 4. yılına giren ‘Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım – Beslenmeden Olmaz’ projemizle şimdiye kadar 105 çocuğa ulaştık. Önümüzdeki yıl, 20 çocuğa özel beslenme ve multidisipliner tedavi hizmetleri sunmayı hedefliyoruz” dedi.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin ise, Serebral Palsi tedavisinde beslenme değerlendirmesinin önemine değindi. Evgin, “Ekim ayında Nutricia Türkiye ile birlikte düzenlediğimiz ‘Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım – Beslenmeden Olmaz’ projesinin 4. yılına ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Projemiz, uzmanlarımızın değerlendirmeleri ile başlayarak fizyoterapi, dil ve konuşma terapisi, psikoloji, gelişim danışmanlığı ve diyetisyenlik hizmetlerini kapsayan bütüncül bir yaklaşım sunuyor. Kişiye özel planlanan tedaviler, çocuklarımızın sağlıklı bir duruş kazanmasını ve oral motor fonksiyonlarının gelişimini destekliyor. Farklı disiplinlerin katkılarıyla bu alanda farkındalığı artırma rolünü üstleniyoruz ve yıl boyunca projemizin etkisini yaygınlaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.