Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneğinin 2016 yılında Türkiye ve KKTC Eczacılık Fakültelerinde öğrenim gören eczacılık öğrencileri arasında başlattığı Farmafikir Yarışmasının beşinci olarak gerçekleştirildiği ödül töreni, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi iş birliği ile Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.
“2016’da 12 başvuru ile başlayan hikâye, 2022’de 55 başvuru ile devam ediyor”
Müzik dinletisi ile başlayan Farmafikir Ödül Töreni programı, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Kazım Aykanat ve Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan’ın yaptığı açılış konuşmalarıyla devam etti. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ın da katılımıyla gerçekleşen törende, PGED Başkanı Ecz. Kazım Aykanat, “Farmafikir projesiyle Türkiye ve KKTC Eczacılık Fakültelerinde öğrenim gören eczacılık öğrencileri arasında ‘Geleceğin Eczacılığına’ genç beyinlerin fikir, düşünce ve projelerini oluşturmayı hedefledik. Mikrofonu eczacılık öğrencilerine uzatmak amacıyla yola çıkan bir inovasyon ve fikir yarışması olan Farmafikir’in 2016’da 12 başvuru ile başlayan hikayesi, 2022’de 55 başvuru ile devam ediyor. Gençlerimizi, geleceğimizi, mesleğimizi konuşmaya ve üretmeye sevk ettiğimiz için gururluyuz” şeklinde konuştu.
“Eczacılık mesleğine katkı sağlayacağına inanıyoruz”
Aykanat, “Bu seneki yarışmaya 21 fakülteden 33 farklı öğrenci topluluğu, 133 öğrenci ve 55 farklı proje katıldı. Bu sene toplulukları ve ekip çalışmasını elimizden geldiğince teşvik etmeye çalıştık. Teknoloji ve inovasyon çağındayız. Farmafikir yarışmasında hayatın hızlı değiştiği bu dönemde mesleğimiz ve bizler nasıl etkileneceğiz? sorularına farklı bakış açıları oluşturup Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin ‘Eczacılık Mesleğine’ dair farklılığın önünü açmayı hedefledik. Eczacılık Fakültesi öğrencilerini bu doğrultuda teşvik etmek istiyor, genç beyinlerin kreatif fikirleriyle ortaya çıkan projelerini hem eczacılık mesleğine hem de geleceğin eczacılarına katkı sağlayacağına inanıyoruz. PGED olarak Farmafikir projeleri arasından en az 2 projenin önümüzdeki 1 yıllık süreçte hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Dernek olarak tüm üyelerimizle birlikte bizler, tüm deneyimimizi öğrenci arkadaşlarımıza açmak için hazırız. Üretim ve gelişim asla tek taraflı olamaz. Sizler bizlerle, bizler de sizlerle gelişeceğiz.” dedi.
Bu sene 55 başvurunun 52’sinin ‘Dijital Sağlık’ alanıyla ilgili olduğunu, eczacılık mesleğinin gidişatının zorunlu olarak bu alana kaydığını ifade eden Aykanat, şöyle devam etti: “Proje paydaşımız Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesine, bu projeye katkıda bulunan Eczacılık Fakültelerindeki değerli yöneticilere, akademisyenlere, öğrencilerimize ve değerlendirme komisyonu üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Sevgili Sefa Mumay ve Sevgili Ömrüm Ergüven’e başvuran projelerin tüm değerlendirme süreçlerindeki emekleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Farmafikir 6’da görüşmek umuduyla sağlık ve esenlikler diliyorum.”