Son araştırmalar, siyah çikolatanın kalbe son derece yararlı olduğunu gösteriyor. Araştırmacılara göre siyah çikolata ve aspirin kanda benzer etkiyi gösteriyor. Her iki madde de kanı sulandırıp kısmen tıkalı damarlardan bile daha kolay akmasını sağlıyor. Bu da kalp krizi olasılığını azaltıyor.
Çikolatanın yararları sadece bununla da sınırlı değil. Siyah çikolatada flavinoid adlı bir madde bulunuyor. Çok sayıda bitkide bulunan bir besin olan flavinoidler, bitkileri hastalık ve böceklere karşı koruyor. Flavinoid, bağışıklık sistemimizi, kanser, kalp hastalığı ve yaşlanmaya bağlı başka hastalıkları önlemeye yarayan bazı enzimler salgılaması için harekete geçiriyor.
TANSİYONU DÜŞÜRÜYOR
Voice of America’nın haberine göre; 2 bin 600 kişinin katıldığı 21 bilimsel araştırma siyah çikolatanın kalp üzerindeki etkilerini inceledi. Araştırmalar siyah çikolata tüketmenin tansiyonu düşürdüğünü, kan şekerinin daha iyi düzenlemesini sağladığını gösterdi.
Beslenme uzmanı Tammy Roberts flavinoidlerin siyah çikolatayla kaplandıklarında daha da lezzetli hale gelen çilekte de bulunduğunu söylüyor: ”Çikolata kaplı çilek sağlığa çok yararlı. İkisinde de antioksidanlar bulunuyor. Antioksidanlar bağışıklık sisteminin işlevini yerine getirmesinde ve enfeksiyonları önlemesinde çok etkili.”