New York’ta gerçekleştirilen BM Kadının Statüsü Komisyonu 56. oturumuna Türkiye’yi temsilen katılan parlamento heyetine, Sanofi Kurumsal İletişim Direktörü Aysun Hatipoğlu da eşlik etti. Panelde konuşma yapan Aysun Hatipoğlu, kadın iş gücünü destekleyen projeler yürüten Sanofi Türkiye’de üst yönetimin yüzde 60’ının kadınlardan oluştuğunu söyledi.
Tüm dünyada kadınların yaşadıkları sorunları tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek üzere New York’ta düzenlenen BM Kadının Statüsü Komisyonu 56. oturumu toplantılarına Türkiye’den milletvekili ve bakanlardan oluşan bir parlamento heyeti katıldı. Kadın odaklı sosyal sorumluluk projeleri yürüten Sanofi adına oturuma katılan Sanofi Kurumsal İletişim Direktörü Aysun Hatipoğlu, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) düzenlediği panelde konuşma yaptı. ”İş yerinde eşit fırsatlar modeli, kadınların ekonomik açıdan sürdürülebilir güçlendirilmesi” konulu panelde konuşan Aysun Hatipoğlu,Sanofi’nin çeşitlilik vizyonuyla özellikle kadın iş gücünü destekleyen projelere odaklandığını vurguladı.
“Sanofi iş gücünün yarısını kadınlar oluşturuyor”
2011’de KAGİDER ve Dünya Bankası desteği ile Türkiye’de hayata geçirilen “Fırsat Eşitliği Modeli”ne (FEM) destek verdiklerinin altını çizen Sanofi Kurumsal İletişim Direktörü Aysun Hatipoğlu, Sanofi’nin FEM projesi kapsamında Türkiye’deki pilot şirketlerinden biri olduğuna dikkat çekti. FEM’in amacının şirketlerdeki işe alım, eğitim ve kariyer planlama gibi süreçlerdeki eşitsizlikleri saptamak olduğunu belirten Hatipoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de FEM kapsamında pilot şirket seçilen Sanofi olarak iş yaşamında kadınların rolünü artırmak ve kadın istihdamının artırılması için çalışmalar yapıyoruz. Dünya genelinde Sanofi iş gücünün yaklaşık yarısını kadınlar oluşturmaktadır. Üst yönetimimiz, kadın çalışanları tüm organizasyonda giderek daha da fazla sayıda kıdemli pozisyonda görmeyi arzu etmektedir.”
100 ülkede faaliyet gösteren Sanofi bünyesinde “global çeşitlilik takımı” kurulduğunu anlatan Hatipoğlu, takımın çalışmalarını şöyle özetledi: “Çeşitlilik takımı, tüm dünyadaki Sanofi şirketlerinde çalışmakta olan 500 kadın arasında bir ağ oluşturdu. Ülke delegesi olarak görevlendirilen bu kişiler rollerine, istihdam durumlarına veya kıdemlerine bakılmaksızın kadın çalışanların lokal düzeyde karşı karşıya kalabilecekleri özel sorunlara işaret etme ortak amacıyla lokal ağlar kurdular. Farklı ülkelerdeki Sanofi şirketleri rehberlik, çalışma hayatı dengesi, kariyer ve beceri geliştirme gibi kadınları güçlendirme programı uyguluyorlar. Türkiye, dünya genelindeki 100 Sanofi şirketi arasında, bu alanda öncü rolü oynayan ülkelerden biri konumunda.”