Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Eğitim Araştırm a Hastanesi, “ Nefes İçin Buluşma ” sloganıyla ilki gerçekleştirilen “Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Dal Hastaneleri Buluşması”na ev sahipliği yaptı.
Dal hastanelerinin birbirlerinin daha iyi tanıması, bakanlık ve diğer ilgili kurumlarla çalışmalarında ortak işler üretmesi, ARGE’de uluslararası çalışma ve araştırmalarda neler yapılabileceğini planlaması için hekim ve hemşireleri bir araya getiren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Dal Hastaneleri buluşmasının ilki, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirildi. Toplantının bilimsel programında; “Etik ve Mesleki Değerler, Hekimlerin Ceza Hukukunda Sorumluluğu, İlaca Dirençli Tüberküloz Tedavisi ve Yeni İlaçlar, Parankimal Akciğer Hastalıkları: Farkındalığımız Neden Arttı?, Göğüs Hastalıklarında Palyatif Bakım, Akılcı Antibiyotik Kullanımı: Kinolonlarda direnç mekanizmaları” gibi önemli konu başlıkları yer aldı. Süreyyapaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yedikule Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Suat Seren Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğinde düzenlenen buluşmanın her 6 ayda bir yapılması planlanıyor.
‘4 dal hastanesi, 62 tıp fakültesiyle aynı sayıda uzman yetiştiriyor’
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zuhal Karakurt, 4 dal hastanesinde bir yılda akademisyenlerin poliklinikte baktığı hasta sayısının 2 milyon olduğunu ve 55 bin yatan hastaya tedavi-bakım hizmeti verildiğini belirterek; “Hedefimiz sağlık bilgi turizmi. Sağlık Bakanlığı’nın bize yol açmasını istiyoruz. Biz de kapılarımızı yurtdışındaki doktorlara açalım. Ukrayna’dan, Rusya’dan tüberküloz konusunda çok hasta geliyor. Biz oraya gidelim, oradaki hekimleri eğitelim. Onlar da hastaları göndermesinler, nasıl bakacaklarını öğrensinler. Bilgi turizmi karşılıklı olabilir” dedi. Doç. Dr. Karakurt, 6 ayda bir gerçekleşecek buluşmaların 2 yıl süreceğini, söz konusu 4 dal hastanesinin bünyelerindeki pozitif konularda birbirine destek olacağını, negatif konuları da nasıl pozitife dönüştürebileceğini öğreneceğini dile getirdi. Etkinliğe, Bakanlığın ilgili bölümlerinin de katıldığını belirten Doç. Dr. Karakurt; “4 tane eğitim veren dal hastanesi ve bunun yanı sıra 62 üniversitede tıp fakültesi var. Onlarla neredeyse başa baş sayıda göğüs hastalıkları uzmanı yetiştiriyoruz. Her cerrahi hastanenin öne çıkan bir özelliği vardır. Süreyyapaşa yoğun bakım konusunda öne çıkar, Yedikule bronkoskopi yönünden iyidir, Suat Seren Hastanesi kanser hastası bakımından öndedir. Biz, birbirimizin iyi olan tarafları için de asistanlarımızı rotasyona yollayacağız.” diye konuştu.
#Sağlıkçalışanları #Nefesiçinbuluştular #Sağlık #çalışan #Nefes #buluştular