İnciraltı Sağlık Yerleşkesi’nde kanser hastalarına şifa dağıtan Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı bünyesindeki servisin fiziki koşulları daha konforlu hale getirildi, sıhhi tesisatlar yenilendi, 11 olan yatak sayısı 19’a yükseltilerek
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Tıbbi Onkoloji Servisi yenilenerek törenle hizmete açıldı. İnciraltı Sağlık Yerleşkesi’nde kanser hastalarına şifa dağıtan Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı bünyesindeki servisin fiziki koşulları daha konforlu hale getirildi, sıhhi tesisatlar yenilendi, 11 olan yatak sayısı 19’a yükseltilerek kapasite artırıldı. Poliklinik ve yataklı servis hizmetlerini yürüten ve Kemoterapi Ünitesi’nde ayaktan tedavileri de uygulayan Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı’ndaki revizyon, kanserli hastalara moral veren bir ortam sağlamış oldu. Başhekimliğin revize ettiği ünitenin açılışına, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Can Karaca, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Öztop, Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı’nın kurucu öğretim üyeleri, akademisyenler ve sağlık çalışanları katıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün konuşmasında; “Dokuz Eylül Üniversitesi kanser çalışmalarına önceki Rektörlerden Prof. Dr. Namık Çevik hoca döneminden bugüne çok önem verdi. Onkoloji Bilim Dalımızın kurucusu Cavit Çehreli hocamın her zaman söylediği bir laf vardır, “3 K’dan korkmak lazım; kalp, kanser ve kaza. Onkoloji Servisi’nin yenilenmiş olması, kanser hastalarımıza daha iyi şartlarda hizmet verecek olmamız bizi çok mutlu ediyor. Yakında Enstitü haline çevirerek açmayı düşündüğümüz AR-GE merkezimizde özellikle kanser ağırlıklı çalışmalarımız devam edecek” dedi.
30 bin hastaya hizmet
Üniversitelerin halkla temas ettiği önemli noktaların poliklinik ve klinikler olduğunu belirten Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas da kurumdaki yenileme çalışmalarını sürdürerek standartları daha ileriye taşıdıklarını belirtirken, “Bir süre önce Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalımızı yepyeni bir yapıya kavuşturduk. Şimdi de Onkoloji Servisimizi yeniledik. Kanser tedavisinde iyi hizmet vermenin kıvancı içindeyiz” diye konuştu. Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Öztop da her yıl 1500’ü yeni olmak üzere yaklaşık 30 bin hastaya hizmet verdiklerini belirterek şöyle konuştu: “Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı 1991 yılında, ilk Bilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Cavit Çehreli’nin önderliğinde kuruldu. O zaman Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı olarak hizmet veriliyordu, 2006 yılından itibaren Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı olarak çalışmalar devam etti. Yıllık 30 bin hastanın 12 bini kemoterapi ünitesinde tedavi görüyor. 11 yataklı servisimizde şimdiye kadar yılda yaklaşık 600 hasta tedavi ediliyordu. Bu yoğun hasta sirkülasyonu içinde yatak kapasitemizi artırırken, fiziki alanları da daha konforlu hale getirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bugünlere gelmemizde emeği geçen Cavit Hoca, Prof. Dr. Mehmet Alakavuklar ve Prof. Dr. Uğur Yılmaz’a ve bu yenilemenin gerçekleşmesine öncülük eden Sayın Başhekimimiz ile Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum.”