Dünyagöz hekimleri, canlı cerrahi ile yeni nesil Smile Lazer yöntemini anlattı, yabancı hekimler izledi.
Dünyagöz, 3’üncü nesil lazer teknolojisini bünyesine katarak yeni bir hizmet atağı başlatıyor. 3’üncü nesil lazer tedavi yöntemi SMILE, gözlerde miyopi ve astigmatizma problemi yaşayan hastalara artık daha güvenli bir tedavi imkânı sağlıyor. Dünyagöz’ün deneyimli hekimleri Prof. Dr. Akif Özdamar ve Opr. Dr. Haluk Talu, uluslararası katılımlı “Avrupa Refraktif Lazer Sempozyumu”nun geçtiğimiz hafta gerçekleşen ilk ayağı olan canlı cerrahi toplantısında, yabancı ve Türk hekimlere SMILE Lazer yöntemini canlı cerrehiyle anlattılar. Hastalara uygulanan 3’üncü nesil SMILE Lazer yöntemini Rusya, Irak, Suudi Arabistan, Ürdün gibi ülkelerden katılan yabancı hekimler ile Türkiye’den katılan hekimler ilgiyle izlediler.
Hassas Gözlerde Güvenli
Toplantıda konuşan Dünyagöz Ataköy’den Prof. Dr. Akif Özdamar, SMILE (Small Incision Lenticule Extraction)’nin miyopi ve astigmatizma tedavisinde daha güvenli bir yaklaşım olduğunu ve LASIK cerrahisindeki flep ile ilgili komplikasyonların bu cerrahide olmadığını söyledi. Refraktif cerrahide PRK, LASEK, LASIK ve Femto-Lasik’in son 20 yıldır miyopi, astigmatizma ve hipermetropi gibi refraksiyon kusurlarının tedavisinde başarılı ve etkin bir şekilde kullanıldığını anımsatan Prof. Dr. Özdamar, SMILE yöntemiyle bu hastalarda yeni bir tedavi alternatifi ortaya çıktığını söyledi. Prof. Dr. Özdamar, Standart Femto-Lasik tekniğinde kornea tabakasından flepin (Korneadan kaldırılan kapakçık) kesilerek kaldırıldığını, korneanın geri kalan yüzey kısmına 193 nm Excimer Lazer ile kornea dokusu gerekli düzeltme kadar doku buharlaştırıldıktan sonra (Fotoablasyon) oluşturulmuş kapağın tekrar kornea yüzeyine kapatıldığını ve kapak kenarının iyileşmesi beklendiğini söyledi. SMILE yönteminde ise kornea dokusunun yüzeyde kapak oluşturulması amacı ile kesilmediğini sadece kornea iç kısmında disk şeklinde bir doku katmanı oluşturacak şekilde Femtosaniye Lazer uygulandığını belirten Prof. Dr. Özdamar, oluşturulan diskin küçük bir lazer kesisinden dışarı alındığını ifade etti. Prof. Dr. Özdamar, “Hastanın korneasının mekanik gücünün korunmasında SMILE yöntemi diğer yöntemlere göre önemli bir avantaj sağlamaktadır. Özellikle sporcular, itfaiye çalışanları, polis ve asker gibi mekanik travmalara maruz kalma olasılığı yüksek olan hastalarda daha avantajlı olabilmektedir” dedi.
Miyopide -10, Astigmatizmada da -5.0 Numaraya Kadar Tedavi Şansı Veriyor
Dünyagöz Ataköy’den Opr. Dr. Haluk Talu da, SMILE yönteminin kornea kalınlığı ince olan hastalarda PRK/LASEK tekniklerine göre kornea mekaniğini daha fazla koruduğunu dile getirerek, yöntemin flep oluşturmamasından dolayı flepin repozisyonunun ortadan kalktığını söyledi. SMILE yönteminin daha az göz kuruluğu ve duyusal kayba yol açtığını da vurgulayan Opr. Dr. Haluk Talu, bu yöntemin miyopide -10 numaraya, astigmatizmada da -5.0 numaraya kadar tedavi şansı verdiğini söyledi. Opr. Dr. Talu, ayrıca kapak oluşturulmadığı için de kırışıklık sorunu kalmadığını belirtti.