Türkiye genelinde toplam 43 bin yatak kapasiteli 34 şehir hastanesinin yapımı 2018 yılının sonuna kadar tamamlanacak ve böylece vatandaşlar üç yıl içerisinde 100 bin yatak kapasitesiyle geliştirilmiş sağlık hizmetine kavuşacak.
Bakan Müezzinoğlu Kamu Özel İşbirliği modeli ile yaşama geçirilen Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü şantiye alanında incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden bilgi aldı. Müezzinoğlu: “Bilkent Entegre Şehir Hastanesi 3.680 yatak kapasitesine sahip. Avrupa’nın en büyük, dünyanın da tek parça halinde en büyük hastanelerinden biri olacak. Herhangi bir aksilik olmazsa 2016 ağustos ayında hizmete girecek” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1.300.000 m² kapalı alanda hizmet verecek dev sağlık kompleksi ile ilgili olarak şunları söyledi; “Hastane, herhangi bir aksilik olmazsa ağustos ayında hizmete girecek”.
Hastanedeki incelemelerinden sonra bir basın toplantısı düzenleyen Müezzinoğlu, Türkiye’nin belde hastaneleri ile sessiz dönüşümlerinden birini daha gerçekleştirdiğini belirtti. “2002 yılından bu yana sağlık alanında çok önemli sessiz dönüşümleri başardık. 2000’li senelerin başına baktığımızda, ulaşımdaki sorunlar, sağlıktaki teknolojik altyapı ve mekan yetersizlikleri, sağlıktaki çok başlı yönetimin getirdiği sorunlar gibi pek çok problemi bir arada yaşıyorduk. Esasında bedelini milletimiz ödüyordu ve halkımız hak ettiği sağlık hizmetini alamıyordu. Yurtdışına gidiyordu, az imkânı olanlar malını mülkünü satarak bu hizmeti almaya çalışıyordu. Sağlığa ulaşımdaki tüm engelleri kaldırma anlamında dönüşümleri başarmış durumdayız” diye konuştu.
Şehir hastaneleri projesi için yedi yıldır çalışma yaptıklarını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, hükümetin projeyi sahiplenmesi, hukuk sistemini projeye adapte etme, girişimciye ve yatırımcıya güvence verebilme gibi birçok problemi aşmayı başardıklarının altını çizen Bakan Müezzinoğlu; “Bugün geleceğe çok daha umutla bakabilecek bir noktayı Başkent Ankara’da Bilkent’te yakalamış durumdayız. Ben bilhassa Bilkent’in yüklenici firması DİA’ya teşekkür etmek istiyorum. 42 aylık süreyi kısaltan, 24 aylık süreye indiren bir hedefe kilitlendiler. Avrupa’nın en büyük dünyanın da bir parça halinde en büyük hastanelerinden biri olacak. Son derece ileri teknoloji ile donatılacak olan bu hastanenin, inşallah gelecek yıl Ağustos ayına geldiğimizde, bir aksilik olmazsa açılışını planlayacağız. Biz o günleri yakaladığımızda Türkiye sağlık alanında dünyaya farklı mesajlar vermeye başlayacak. DİA grubunun üstlendiği 1.260 yatak kapasiteli 400.000 m² kapalı alana sahip Mersin Şehir Hastanesi de 2016 Şubat ayında teslim edilecek ve mart ayında açılışı gerçekleştirilecek. Mersin Şehir Hastanesi, bir aksilik olmazsa 6-7 ay sonra açılışa hazır olacak. Ameliyathaneleri ve odaları ile birlikte çok hızlı, planlı giden bir inşaat süreci mevcut. 2016 Ağustos ayında açılışını yapacak, belki 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi tarihlerde de hizmet sürecini başlatmış olacağız. Bu projelerde çok eleştiriler aldık. Hala bunların devam ettiğini görüyoruz.”dedi.
Yozgat, Elazığ, Adana, Bursa, İzmir, İstanbul Başakşehir gibi hastanelerimizin de açılışını gerçekleştirdikten sonra önümüzdeki 3 sene sonunda çok farklı bir sağlık hedefini yakalamış olacağız “diyen Bakan Müezzinoğlu 2017 yılı sonunda kadar 36.000 yatak kapasiteli 226 hastanenin hizmete açılacağını,12.000 yatak kapasiteli 43 hastane projesinin ihalesinin de bu yıl gerçekleştirileceğini hatırlatarak, söz konusu hastanelerin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.
Türkiye genelinde toplam 43 bin yatak kapasiteli 34 şehir hastanesinin yapımı 2018 yılının sonuna kadar tamamlanacak ve böylece sağlık alanında yapılan reformların devamı niteliğindeki şehir hastaneleri ve yapımı devam eden diğer hastaneler ile vatandaşlar üç yıl içerisinde 100 bin yatak kapasitesiyle geliştirilmiş sağlık hizmetine kavuşacak.
Bu dev sağlık komplekslerine ulaşımda kolaylık sağlayacak projelerin de aynı hızla sürdüğü, malzeme alımında da yerli üretime öncelik verileceği ve tüm tesislerin açılışına kadar gerekli her türlü düzenlemenin tamamlanacağı öğrenildi.
.
cok büyük bir alana yapilacagi icin mutlaka iceride ve disarida yürüme bantlari olmasi gerektigini düsünüyorum. Hizmetin degerine deger katar.
devasa hastaneler geliyor. iyi mi kötü mü bilemedim. :/